Десет година након пропуштене животне шансе...

Филипе Луис коначно може у Барселону! Каталонци 2009. године желели тадашњег играча Депортива, али им је обештећење од 20. 000. 000 евра било превисоко, па су купили Максвела из Интера.

Фудбал 27.02.2019 | 22:30
Десет година након пропуштене животне шансе...
Барселона и Филипе Луис, поново је актуелно - да ли и прекасно за искусног Бразилца? Жеља људи из каталонског клуба је да пронађу адекватну, искусну конкуренцију, за Ђордија Албу, а бољу од првотимца Атлетико Мадрида тешко да ће моћи да пронађу.

Мундо Депортиво пише да је Бразилац, којем истиче уговор на лето, прва опција Барселоне, а та могућност сасвим сигурно буди озбиљне емиције код Филипеа Луиса.

Наиме, искусни дефанзивац пре тачно десет година, када је носио дрес Депортива из Ла Коруње, био је мета Барселоне. Каталонци су тада нудили 10.000.000 евра, али је клуб са Риазора инсистирао на дупло већој цифри, колико је износила клаузула. То је било превише за Барселону, која је довела Максвела из Интера за само 4.500.000 евра.

Та пропуштена прилика бацила је Луиса практично у депресивно стање, што није крио ни у изјавама за медије.

"Прошао је воз за Барселону, и други ће проћи... Знам да могу да изгубим љубав навијача и клуба, али постојала је шанса да одем у клуб и дођем у могућност да освајам трофеје", био је искрен тада Бразилац, свестан да је пропустио животну прилику у том тренутку.

Да је везан за Барселону, Луис је показао и изјавом од прошлог септембра, када је на питање о додели Златне лопте поручио: "Није битно да ли неко освоји Мундијал или Лигу шампиона, најбољи је Меси", рекао јеЛуис, који ће можда коначно бити у прилици да заигра поред Аргентинца од почетка наредне сезоне.

Бразилац је још од јануара постао слободан да преговара са заинтересованима странама. Прошлог лета је имао отворену могућност да пређе у Пари Сен Жермен, али је Симеоне тада ставио "вето" на његову продају, али га сада ништа не може спречити да коначно одабере клуб у којем жели да настави каријеру, можда и да заврши исту у њему.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар