Deset godina nakon propuštene životne šanse...

Filipe Luis konačno može u Barselonu! Katalonci 2009. godine želeli tadašnjeg igrača Deportiva, ali im je obeštećenje od 20. 000. 000 evra bilo previsoko, pa su kupili Maksvela iz Intera.

Fudbal 27.02.2019 | 22:30
Deset godina nakon propuštene životne šanse...
Barselona i Filipe Luis, ponovo je aktuelno - da li i prekasno za iskusnog Brazilca? Želja ljudi iz katalonskog kluba je da pronađu adekvatnu, iskusnu konkurenciju, za Đordija Albu, a bolju od prvotimca Atletiko Madrida teško da će moći da pronađu.

Mundo Deportivo piše da je Brazilac, kojem ističe ugovor na leto, prva opcija Barselone, a ta mogućnost sasvim sigurno budi ozbiljne emicije kod Filipea Luisa.

Naime, iskusni defanzivac pre tačno deset godina, kada je nosio dres Deportiva iz La Korunje, bio je meta Barselone. Katalonci su tada nudili 10.000.000 evra, ali je klub sa Riazora insistirao na duplo većoj cifri, koliko je iznosila klauzula. To je bilo previše za Barselonu, koja je dovela Maksvela iz Intera za samo 4.500.000 evra.

Ta propuštena prilika bacila je Luisa praktično u depresivno stanje, što nije krio ni u izjavama za medije.

"Prošao je voz za Barselonu, i drugi će proći... Znam da mogu da izgubim ljubav navijača i kluba, ali postojala je šansa da odem u klub i dođem u mogućnost da osvajam trofeje", bio je iskren tada Brazilac, svestan da je propustio životnu priliku u tom trenutku.

Da je vezan za Barselonu, Luis je pokazao i izjavom od prošlog septembra, kada je na pitanje o dodeli Zlatne lopte poručio: "Nije bitno da li neko osvoji Mundijal ili Ligu šampiona, najbolji je Mesi", rekao jeLuis, koji će možda konačno biti u prilici da zaigra pored Argentinca od početka naredne sezone.

Brazilac je još od januara postao slobodan da pregovara sa zainteresovanima stranama. Prošlog leta je imao otvorenu mogućnost da pređe u Pari Sen Žermen, ali je Simeone tada stavio "veto" na njegovu prodaju, ali ga sada ništa ne može sprečiti da konačno odabere klub u kojem želi da nastavi karijeru, možda i da završi istu u njemu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar