Да би играо за БиХ, мораш да платиш!

Некадашњи фудбалер бањалучког Борца, Маринко Мачкић, причао о времену када је био близу репрезентације БиХ, али никада није заиграо за сениорски тим "змајева".

Фудбал 27.02.2019 | 23:00
Да би играо за БиХ, мораш да платиш!
Некадашњи фудбалер бањалучког Борца Маринко Мачкић, који је због проблема са здрављем прерано окончао играчку каријеру, у разговору са "ЕуроБлиц" отворио је душу и причао о времену када је био близу репрезентације БиХ.

Добри наступи у црвено-плавом дресу омогућили су му позив у репрезентативне селекције. Истина, наступао је за младу бх. селекцију, али никада није заиграо за сениорски тим "змајева".

"Сваки дан су новине писале да морам добити позив за репрезентацију, да морам играти, да имам квалитет. Никоме се нисам наметао, вјеровао сам да је квалитет најважнији, али то је било наивно с моје стране", прича Мачкић, и наставља:

"Једног дана сам добио позив новинара чије име не желим да говорим, не треба ми то сада. Преко њега су ми одређени људи тражили новац да бих се нашао у репрезентацији, односно да бих заиграо, а послије тога би услиједио неки већи трансфер. Нисам хтио да дам паре и не кајем се, ишао сам својим путем", наглашава некадашњи фудбалер "црвено-плавих".

Истина, тадашњи селектор "змајева" Блаж Слишковић позвао га је на окупљање А селекције, за мечеве против Молдавије и Грчке.

"Слишковић ме питао да ли треба да ме у репрезентацију зову новинари и менаџери. Био сам шокиран и одговорио му да увијек зна гдје се налазим ако сам потребан ререзентацији. Не желим да неко мисли да њега оптужујем, не знам какве је он притиске имао и ко је тада ведрио и облачио у репрезентацији. Њега веома поштујем, био је велики фудбалер и има одличне резултате као тренер, али вјерујем да сам имао место у А репрезентацији БиХ", закључио је Мачкић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реално

27.02.2019 23:03

Ово је већ одавно позната ствар. Јусуф Пушина, сива еминенција Фудбалског савеза БиХ зна пуно о томе, познато је да је за позивање у репрезентацију знао када, коме и колико треба дати...

ОДГОВОРИТЕ