Da bi igrao za BiH, moraš da platiš!

Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca, Marinko Mačkić, pričao o vremenu kada je bio blizu reprezentacije BiH, ali nikada nije zaigrao za seniorski tim "zmajeva".

Fudbal 27.02.2019 | 23:00
Da bi igrao za BiH, moraš da platiš!
Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca Marinko Mačkić, koji je zbog problema sa zdravljem prerano okončao igračku karijeru, u razgovoru sa "EuroBlic" otvorio je dušu i pričao o vremenu kada je bio blizu reprezentacije BiH.

Dobri nastupi u crveno-plavom dresu omogućili su mu poziv u reprezentativne selekcije. Istina, nastupao je za mladu bh. selekciju, ali nikada nije zaigrao za seniorski tim "zmajeva".

"Svaki dan su novine pisale da moram dobiti poziv za reprezentaciju, da moram igrati, da imam kvalitet. Nikome se nisam nametao, vjerovao sam da je kvalitet najvažniji, ali to je bilo naivno s moje strane", priča Mačkić, i nastavlja:

"Jednog dana sam dobio poziv novinara čije ime ne želim da govorim, ne treba mi to sada. Preko njega su mi određeni ljudi tražili novac da bih se našao u reprezentaciji, odnosno da bih zaigrao, a poslije toga bi uslijedio neki veći transfer. Nisam htio da dam pare i ne kajem se, išao sam svojim putem", naglašava nekadašnji fudbaler "crveno-plavih".

Istina, tadašnji selektor "zmajeva" Blaž Slišković pozvao ga je na okupljanje A selekcije, za mečeve protiv Moldavije i Grčke.

"Slišković me pitao da li treba da me u reprezentaciju zovu novinari i menadžeri. Bio sam šokiran i odgovorio mu da uvijek zna gdje se nalazim ako sam potreban rerezentaciji. Ne želim da neko misli da njega optužujem, ne znam kakve je on pritiske imao i ko je tada vedrio i oblačio u reprezentaciji. Njega veoma poštujem, bio je veliki fudbaler i ima odlične rezultate kao trener, ali vjerujem da sam imao mesto u A reprezentaciji BiH", zaključio je Mačkić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realno

27.02.2019 23:03

Ovo je već odavno poznata stvar. Jusuf Pušina, siva eminencija Fudbalskog saveza BiH zna puno o tome, poznato je da je za pozivanje u reprezentaciju znao kada, kome i koliko treba dati...

ODGOVORITE