Опроштај од краља народне музике

У Скупштини града Београда 11 часова одржана је комеморација поводом смрти легендарног пјевача народне музике Шабана Шаулића. Комеморација је почела минутом ћутања, а онда је пуштена песма "Верујем у љубав".

Србија 22.02.2019 | 13:02
Опроштај од краља народне музике
Шабанова кума Зорица Брунцлик једва је од суза одржала говор. Након њених ријечи пуштена је песма "Кад време учини своје".

Међу првима су у велику салу стигли уплакани Гоца Божиновска и Шабанов брат Хасан Дудић, а затим Снеки Бабић, Миша Мијатовић, Саша Николић, Мирослав Илић, Драгана Мирковић, Зорица Брунцлик и Кемиш, Милена Плавшић, Жељко Јоксимовић, Саша Поповић и Сузана Јовановић, Ана Бекута и Милутин Мркоњић, Јелена Броћић, Дамир Хандановић, Весна Милановић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, Дејан Матић, Драган Којић Кеба, Неда Украден, Злата Петровић, Нада Топчагић, Александар Антић, Александар Вулин са женом...



Прво је у дом на Дедињу дошао велики број Шаулићевих пријатеља, али су се окупили и сви чланови породице, а и унук Лука Аџић је стигао из Белгије.

У кући је било веома потресних сцена, чули су се и јецаји, а када су се чланови породице окупили, сви су кренули у Скупштину града.



Подсјетимо, ковчег са посмртним остацима краља народне музике Шабана Шаулића, који је настрадао у саобраћајној несрећи 17. фебруара у Њемачкој, синоћ је из Дортмунда транспортован авионом Владе Републике Србије на београдски аеродром "Никола Тесла".

У авиону су била Шабанова дјеца, Санела и Михајло, која су истог дана када је пјевач погинуо отпутовала у Њемачку. Они су се тек сада поново срели са својом породицом управо на аеродрому.

Шабан Шаулић данас ће у 15 часова бити сахрањен на Новом гробљу, у Алеји заслужних грађана.



Шабанов ванбрачни син Роберт Шаулић (47), кога је пјевач добио прије него што је упознао супругу Гоцу Шаулић дошао је на гробље. 

Роберт није давао изјаве, а дошао је у пратњи брата са мајчине стране.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ђукић Зоран

22.02.2019 12:41

Слава му

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

22.02.2019 13:16

Шабане, Ти си ту са нама, Твоје пјесме пјевамо, а док је пјесме живјећеш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легендо

22.02.2019 14:13

Поцивај у миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВ

22.02.2019 14:20

био је легенда и краљ, сауцесце породици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.22.2.2019

22.02.2019 17:02

Ошао је краљ и легенда народне музике.Свака његова песма меје развеселила без капи алкохола.Ошао је легенда,али народ га неће заборавити.Нека му је вечна слава и нека почива у миру као краљ народне музике.Његовој породици саучешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фер

22.02.2019 18:36

Просто цовјек да немозе гледат ове напухана фаце, као битне неком. Себи зарадзивају и глуме неке великане. Ријетки су који су хумани, а ни овај Сабан. Без везе И види само како га укопасе глумци.

ОДГОВОРИТЕ