Oproštaj od kralja narodne muzike

U Skupštini grada Beograda 11 časova održana je komemoracija povodom smrti legendarnog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića. Komemoracija je počela minutom ćutanja, a onda je puštena pesma "Verujem u ljubav".

Srbija 22.02.2019 | 13:02
Oproštaj od kralja narodne muzike
Šabanova kuma Zorica Brunclik jedva je od suza održala govor. Nakon njenih riječi puštena je pesma "Kad vreme učini svoje".

Među prvima su u veliku salu stigli uplakani Goca Božinovska i Šabanov brat Hasan Dudić, a zatim Sneki Babić, Miša Mijatović, Saša Nikolić, Miroslav Ilić, Dragana Mirković, Zorica Brunclik i Kemiš, Milena Plavšić, Željko Joksimović, Saša Popović i Suzana Jovanović, Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, Jelena Broćić, Damir Handanović, Vesna Milanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, Dejan Matić, Dragan Kojić Keba, Neda Ukraden, Zlata Petrović, Nada Topčagić, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin sa ženom...



Prvo je u dom na Dedinju došao veliki broj Šaulićevih prijatelja, ali su se okupili i svi članovi porodice, a i unuk Luka Adžić je stigao iz Belgije.

U kući je bilo veoma potresnih scena, čuli su se i jecaji, a kada su se članovi porodice okupili, svi su krenuli u Skupštinu grada.



Podsjetimo, kovčeg sa posmrtnim ostacima kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 17. februara u Njemačkoj, sinoć je iz Dortmunda transportovan avionom Vlade Republike Srbije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

U avionu su bila Šabanova djeca, Sanela i Mihajlo, koja su istog dana kada je pjevač poginuo otputovala u Njemačku. Oni su se tek sada ponovo sreli sa svojom porodicom upravo na aerodromu.

Šaban Šaulić danas će u 15 časova biti sahranjen na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.



Šabanov vanbračni sin Robert Šaulić (47), koga je pjevač dobio prije nego što je upoznao suprugu Gocu Šaulić došao je na groblje. 

Robert nije davao izjave, a došao je u pratnji brata sa majčine strane.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Đukić Zoran

22.02.2019 12:41

Slava mu

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

22.02.2019 13:16

Šabane, Ti si tu sa nama, Tvoje pjesme pjevamo, a dok je pjesme živjećeš!

ODGOVORITE
Name

Legendo

22.02.2019 14:13

Pocivaj u miru

ODGOVORITE
Name

ZV

22.02.2019 14:20

bio je legenda i kralj, saucesce porodici

ODGOVORITE
Name

Neđo.22.2.2019

22.02.2019 17:02

Ošao je kralj i legenda narodne muzike.Svaka njegova pesma meje razveselila bez kapi alkohola.Ošao je legenda,ali narod ga neće zaboraviti.Neka mu je večna slava i neka počiva u miru kao kralj narodne muzike.Njegovoj porodici saučešće.

ODGOVORITE
Name

Fer

22.02.2019 18:36

Prosto covjek da nemoze gledat ove napuhana face, kao bitne nekom. Sebi zaradzivaju i glume neke velikane. Rijetki su koji su humani, a ni ovaj Saban. Bez veze I vidi samo kako ga ukopase glumci.

ODGOVORITE