Не одричите се масти

Нутриционисти кажу да је само потребно да се направи селекција извора масти, а не да се сасвим избаце из употребе. Саветују да, ако смо решили да регулишемо тежину, у исхрану уврстимо маслиново, сусамово, бундевино или ланено уље.

Здравље 22.02.2019 | 13:01
Не одричите се масти
ЈЕДНА од најчешћих грешака које већина прави је избацивање масти из исхране у жељи да се смрша. Међутим, то не само да не помаже у елиминацији вишка килограма, него није ни здраво.

Нутриционисти кажу да је само потребно да се направи селекција извора масти, а не да се сасвим избаце из употребе. Саветују да, ако смо решили да регулишемо тежину, у исхрану уврстимо маслиново, сусамово, бундевино или ланено уље. Семенке истих плодова, као и орашасто воће, сирово, у виду грицкалица или убачено у јогурт и кефир са муслијем, одличан су извор здравих масти.

Сирово поврће у облику салате, као и кувано на пари, убаците у што већи број оброка. А за пуну контролу тежине важно је да се пази на величину порције. Препорука је да поједете тачно онолико колико може да вам стане у шаку.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар