Култура је темељ развоја друштва

Наставник историје и географије у Основној школи „Јован Јовановић Змај “ Драган Игњатић из Српца награђен је умјетничком сликом, што је признање Јавне установе „ Центар за културу и спорт“ за његово редовно присуствовање свим културним дешавањима које организује ова установа.

Република Српска 22.02.2019 | 10:11
Култура је темељ развоја друштва
Овај истински љубитељ културе на ликовне изложбе, књижевне вечери и друге манифестације често долази и са члановима породице, а доводи и групе ученика из своје школе.

„Драган Игњатић може бити примјер осталим просвјетним радницима, којих, нажалост нема на културним дешавањима. Овим чином наша установа жели да подстакне веће интересовање за праћење и анимирање културе у нашем граду“, каже стручни сарадник за културу Стеван Умљеновић и додаје да слаба посјећеност представља проблем. Ова тема треба да буде присутна у вртићима, основним и средњим школама, јер је култура надградња друштва.



У Дому културе синоћ је отворена изложба слика из фундуса Ликовне колоније „Ласта“ из Лакташа, којој је присуствовао веома мали број посјетилаца. Стручни сарадник за културу у овом Центру Стеван Умљеновић је изразио забринутост због чињенице да је у овом граду у посљедње вријеме интересовање за догађаје из културе све слабије. Не само да нема просвјетних радника, већ нема ни оних који одлучују о културној дјелатности – одборника, политичара и функционера.

„Културу, као област живота, треба схватити и вољети. Не разумијем људе који су толико незаинтересовани, а имају времена за нешто друго. Трудим се, као наставник, да значај културе пренесем и на младе. Ова награда ме је обрадовала, јер видим да у овој установи чине одређене напоре да анимирају што већи број посјетилаца културним дешавањима“, каже наставник Драган Игњатић.

Награда је уручена на изложби слика Ликовне колоније „Ласта“ из Лакташа, која ће у Српцу трајати до 10. марта.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вупер

23.02.2019 08:45

А да је збор СНСДа сво село би дошло да види вулгарности и моћ партије

ОДГОВОРИТЕ