Kultura je temelj razvoja društva

Nastavnik istorije i geografije u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj “ Dragan Ignjatić iz Srpca nagrađen je umjetničkom slikom, što je priznanje Javne ustanove „ Centar za kulturu i sport“ za njegovo redovno prisustvovanje svim kulturnim dešavanjima koje organizuje ova ustanova.

Republika Srpska 22.02.2019 | 10:11
Kultura je temelj razvoja društva
Ovaj istinski ljubitelj kulture na likovne izložbe, književne večeri i druge manifestacije često dolazi i sa članovima porodice, a dovodi i grupe učenika iz svoje škole.

„Dragan Ignjatić može biti primjer ostalim prosvjetnim radnicima, kojih, nažalost nema na kulturnim dešavanjima. Ovim činom naša ustanova želi da podstakne veće interesovanje za praćenje i animiranje kulture u našem gradu“, kaže stručni saradnik za kulturu Stevan Umljenović i dodaje da slaba posjećenost predstavlja problem. Ova tema treba da bude prisutna u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, jer je kultura nadgradnja društva.U Domu kulture sinoć je otvorena izložba slika iz fundusa Likovne kolonije „Lasta“ iz Laktaša, kojoj je prisustvovao veoma mali broj posjetilaca. Stručni saradnik za kulturu u ovom Centru Stevan Umljenović je izrazio zabrinutost zbog činjenice da je u ovom gradu u posljednje vrijeme interesovanje za događaje iz kulture sve slabije. Ne samo da nema prosvjetnih radnika, već nema ni onih koji odlučuju o kulturnoj djelatnosti – odbornika, političara i funkcionera.

„Kulturu, kao oblast života, treba shvatiti i voljeti. Ne razumijem ljude koji su toliko nezainteresovani, a imaju vremena za nešto drugo. Trudim se, kao nastavnik, da značaj kulture prenesem i na mlade. Ova nagrada me je obradovala, jer vidim da u ovoj ustanovi čine određene napore da animiraju što veći broj posjetilaca kulturnim dešavanjima“, kaže nastavnik Dragan Ignjatić.

Nagrada je uručena na izložbi slika Likovne kolonije „Lasta“ iz Laktaša, koja će u Srpcu trajati do 10. marta.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vuper

23.02.2019 09:45

A da je zbor SNSDa svo selo bi došlo da vidi vulgarnosti i moć partije

ODGOVORITE