Kultura je temelj razvoja društva

Nastavnik istorije i geografije u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj “ Dragan Ignjatić iz Srpca nagrađen je umjetničkom slikom, što je priznanje Javne ustanove „ Centar za kulturu i sport“ za njegovo redovno prisustvovanje svim kulturnim dešavanjima koje organizuje ova ustanova.

Republika Srpska 22.02.2019 | 10:11
Kultura je temelj razvoja društva
Ovaj istinski ljubitelj kulture na likovne izložbe, književne večeri i druge manifestacije često dolazi i sa članovima porodice, a dovodi i grupe učenika iz svoje škole.

„Dragan Ignjatić može biti primjer ostalim prosvjetnim radnicima, kojih, nažalost nema na kulturnim dešavanjima. Ovim činom naša ustanova želi da podstakne veće interesovanje za praćenje i animiranje kulture u našem gradu“, kaže stručni saradnik za kulturu Stevan Umljenović i dodaje da slaba posjećenost predstavlja problem. Ova tema treba da bude prisutna u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, jer je kultura nadgradnja društva.



U Domu kulture sinoć je otvorena izložba slika iz fundusa Likovne kolonije „Lasta“ iz Laktaša, kojoj je prisustvovao veoma mali broj posjetilaca. Stručni saradnik za kulturu u ovom Centru Stevan Umljenović je izrazio zabrinutost zbog činjenice da je u ovom gradu u posljednje vrijeme interesovanje za događaje iz kulture sve slabije. Ne samo da nema prosvjetnih radnika, već nema ni onih koji odlučuju o kulturnoj djelatnosti – odbornika, političara i funkcionera.

„Kulturu, kao oblast života, treba shvatiti i voljeti. Ne razumijem ljude koji su toliko nezainteresovani, a imaju vremena za nešto drugo. Trudim se, kao nastavnik, da značaj kulture prenesem i na mlade. Ova nagrada me je obradovala, jer vidim da u ovoj ustanovi čine određene napore da animiraju što veći broj posjetilaca kulturnim dešavanjima“, kaže nastavnik Dragan Ignjatić.

Nagrada je uručena na izložbi slika Likovne kolonije „Lasta“ iz Laktaša, koja će u Srpcu trajati do 10. marta.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vuper

23.02.2019 08:45

A da je zbor SNSDa svo selo bi došlo da vidi vulgarnosti i moć partije

ODGOVORITE