Дончић: Дођите у Европу!

Мичел: Нешто мора да се промени! Лука Дончић, кошаркаш Далас Маверикса, саветовао је младе кошаркаше у САД да дођу да играју у Евролиге уместо у НЦАА (колеџ кошарка).

Кошарка 27.02.2019 | 12:30
Дончић: Дођите у Европу!
То је био одговор репрезентативца Словеније на Твит Донована Мичела који је написао да нешто мора да се промени у универзитетској кошарци у Америци.

У ноћи између среде и четвртка одигран је један од највећих Колеџ мечева између Северне Каролине и Дјука. Најјефтинија карта за овај меч била је чак 2.500 евра, исто колико и за Супербоул.

Разлог за тако нешто лежи у играчима Дјука – Зајону Вилијамсону, Ар Џеј Берету и Кему Редишу. Највећа звезда овде је Вилијамсон који је право чудо од кошаркаша и момак који "одувао" све.

Познато је да колеџ кошаркаши немају плату, а како су они главне звезде многи сматрају да систем мора да се промени. Да све буде горе, Вилијамсон је повредио колено у 36 секунди меча, није се враћао на терен и питање је да ли ће до краја сезоне.

"Још једном да вас подсетим на новац који је у игри на овом мечу... И ти играчи не добијају ништа од тога... И сада се Зајон повредио... Нешто мора да се промени у НЦАА", написао је Мичел.

Да је питао Дончића добио би решење.

"Идите играјте у Европу", одговорио му је Дончић, алудирајући на то да најбољи млади играчи дођу у Евролигу, зараде новац и потом изађу на НБА драфт.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар