Dončić: Dođite u Evropu!

Mičel: Nešto mora da se promeni! Luka Dončić, košarkaš Dalas Maveriksa, savetovao je mlade košarkaše u SAD da dođu da igraju u Evrolige umesto u NCAA (koledž košarka).

Košarka 27.02.2019 | 12:30
Dončić: Dođite u Evropu!
To je bio odgovor reprezentativca Slovenije na Tvit Donovana Mičela koji je napisao da nešto mora da se promeni u univerzitetskoj košarci u Americi.

U noći između srede i četvrtka odigran je jedan od najvećih Koledž mečeva između Severne Karoline i Djuka. Najjeftinija karta za ovaj meč bila je čak 2.500 evra, isto koliko i za Superboul.

Razlog za tako nešto leži u igračima Djuka – Zajonu Vilijamsonu, Ar Džej Beretu i Kemu Redišu. Najveća zvezda ovde je Vilijamson koji je pravo čudo od košarkaša i momak koji "oduvao" sve.

Poznato je da koledž košarkaši nemaju platu, a kako su oni glavne zvezde mnogi smatraju da sistem mora da se promeni. Da sve bude gore, Vilijamson je povredio koleno u 36 sekundi meča, nije se vraćao na teren i pitanje je da li će do kraja sezone.

"Još jednom da vas podsetim na novac koji je u igri na ovom meču... I ti igrači ne dobijaju ništa od toga... I sada se Zajon povredio... Nešto mora da se promeni u NCAA", napisao je Mičel.

Da je pitao Dončića dobio bi rešenje.

"Idite igrajte u Evropu", odgovorio mu je Dončić, aludirajući na to da najbolji mladi igrači dođu u Evroligu, zarade novac i potom izađu na NBA draft.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar