Русија отворена за дијалог са САД

Русија је отворена за дијалог са САД, али само ако је и Вашингтон спреман на разговор, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.  

Свијет 21.02.2019 | 18:19
Русија отворена за дијалог са САД
– Ми смо отворени за дијалог у истој мјери у којој су то спремне и САД – рекао је Лавров, додајући да је Русија у више наврата понудила Вашингтону сарадњу у различитим областима.

Он је у обраћању члановима Асоцијације европских компанија рекао да се понуда за сарадњу, између осталог, односи на формирање пословног савјета под покровитељством предсједника двије земље, уз учешће пет или шест шефова руских и америчких водећих компанија.

Лавров је рекао да би такав савјет био важан фактор који би помогао у стабилизацији пословних односа двије земље, пренио је ТАСС. 

– Уз подршку предсједника и под истим принципима ми смо понудили и формирање савјета политичких експерата коме би био повјерен задатак развоја односа двије земље – рекао је Лавров.

Он је нагласио да је Русија понудила дијалог у области стратешке стабилности, укључујући питање Споразума о нуклеарним ракетама средњег домета (ИНФ), Споразума о смањењу стратешког наоружања (СТАРТ), као и проблем свемира, односно начине да се избјегне наоружавање у космосу.

Лавров је нагласио да Москва до сада није добила ниједан конструктиван одговор на те понуде.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар