"Најбољи ЕYОФ до сада!"

"Имамо писану потврду од ЕОЦ-а да је ово до сада најбоље организовани ЕYОФ и да су се људи, од спортиста, свих присутних најбоље, најљепше и најсигурније осјећали у Сарајеву и Источном Сарајеву", каже Изет Рађо.

Остали спортови 22.02.2019 | 10:15
"Најбољи ЕYОФ до сада!"
Европски омладински олимпијски фестивал ЕYОФ 2019. године, највећи спортски догађај у Босни и Херцеговини, након Зимских олимпијских игара 1984. године, који је од 10. до 16. фебруара одржан у Сарајеву и Источном Сарајеву, од највиших званичника Међународног олимпијског комитета, Европског олимпијског комитета, те националних олимпијских комитета и пријатеља из окружења, оцијењен је као најбоље оригнизован до сада, истакнуто је на завршној прес-конференцији представника Олимпијског комитета БиХ, Града Сарајева и дирекције ЕYОФ-а.

Потпредсједник Олимпијског комитета БиХ, Изет Рађо, рекао је да је урађен фантастичан посао и да смо "још једном показали људима у БиХ, у окружењу, Европи и свијету да олимпијски дух никада није извјетрио, већ чекао нову прилику".

"Била је сјајна прилика када смо поново упалили свјетла и када смо олимпијско Сарајево и Источно Сарајево обасјали изванредним амбијентом. Ово је бх. пројекат. У име ОК БиХ који је закотрљао ову грудву прије 10 година, ово је прилика да на крају свим сегментима друштва кажемо једно велико хвала. Уз заједничку визију, направили смо одличан посао. Имамо писану потврду од ЕОЦ-а да је ово до сада најбоље организирани ЕYОФ и да су се људи, од спортиста, свих присутних најбоље, најљепше и најсигурније осјећали у граду Сарајеву и Источном Сарајеву", казао је Рађо.

Додао је да су Зимске олимпијске игре младих сљедећа дестинација за коју би Сарајево и Источно Сарајево требало да се кандидују у будућности.

Елвир Хаџиахметовић, из Градске управе Сарајева, нагласио је "да се поклопило предвиђање да ћемо као и на 14. ЗОИ имати и најбоље организовани 14. ЕYОФ".

"Било смо увјерени у то, што се и показало, јер смо добили потврду од највише иституције - ЕОЦ-а. Град Сарајево је све ово вријеме био уз овај пројекат и онда када све околности нису биле наклоњене. Са сигурношћу можемо рећи да је Град Сарајево финансирао ЕYОФ са око 25 посто укупих трошкова, који су се тицали организације, од церемоније отварања па до затварања, а то је негдје око три милиона марака", истакао је Хаџиахметовић.

Навео је да су након ЕYОФ-а остали проширени капацитети и стазе за ски трчање, нова мобилна ледена плоча, систем за вјештачко осњежавање на Бјелашници, обновљен вертикални транспорт и бројни бенефити у материјалном смислу, те оспосбољени људи као и позитиван имиџ градова Сарајева и Источног Сарајева и Босне и Херцеговине.

Директор ЕYОФ-а, Сенахид Годињак, захвалио је свима који су на несебично извршавали своје дужности и даноноћно бдили над свим задацима.

"Поред државних, ентитетских и кантоналних институција, изражавам велику захвалност и припадницима Оружаних снага БиХ, Министарству унитрашњих послова КС и МУП-у РС-а, Дирекцији за координацију полицијских тијела, који су поднијели огромне напоре да се сви наши гости осјећају сигурно, затим Управама цивилне заштите оба енитета и другим службама. Посебну захвалност упућујем нашим волонтерима, који су били најбољи дио ЕYОФ-а. Они су са толико љубави, преданости и осјећаја одговорности обављали све своје задатке", рекао је Годињак.

Као потврду изузетне организације ЕYОФ-а, прочитано је писмо предсједника ЕОЦ-а, Јанеза Коцијанчича, које је упутио Олимпијском комитету БиХ.

"Упркос комплексности уложили сте труд да превазиђете сваку препреку и успјели сте да испоручите спортистима и тимовима незаборавно искуство. Сви су уживали у атмосфери, у вашој пријатељској земљи, били су дочекани у прекрасном гостопримству. Заједништво Сарајева и Источног Сарајева као домаћина је историјски моменат за БиХ и доказ да спорт има могућност да превазилази политичке баријере. Показали се како је ваша земља савршено способна да организује такмичења врхунског нивоа и можете аспирирати да урадите више у будућности", наводи се у писму предсједника ЕОЦ-а.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар