Посланици СДС у посјети Лопарама

Посланици СДС-а у Народној скупштини Републике Српске посјетили су данас руководство општине Лопаре. "Ова општина има значајне природне ресурсе, младе талентоване људи који су спремни да граде ову локалну заједницу, али потребна је већа помоћ Владе Републике Српске и дијаспоре", истакли су посланици.

Република Српска 21.02.2019 | 15:56
Посланици СДС у посјети Лопарама
Начелник општине Лопаре Радо Савић очекује од посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске да кроз нова законска рјешења и иницијативе утичу да се побољша животни стандард и да остане становништво у Лопарама.

"Није жеља да се становништво слије у неколико центара него да се направи таква регулатива да буду и мале општине атрактивне. Да нам се помогне у области социјалне заштите, да се терет социјалног давања пренесе на републику, да се средства од пореза на доходак враћају у износу од 75 одсто", рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.

Посланици СДС-а похвалили су досадашњи рад менаџмента општине, али и указали да је потребно заједно са републичким властима и дијаспором радити на јачању ове локалне заједнице.

"Ми требамо више да радимо на дијаспори, да им отворимо сва врата. И странци када дођу кажу да им није јасно зашто ми идемо на рад у иностранство када имамо ресурсе. Овдје недостаје систем који ће направити одрживу Републику Српску. Ресурсе требамо ставити у службу грађана, а не појединаца и задржаћемо становништво", нагласио је Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС-а у НС РС.

Станић је констатовао да је у Лопарама у посљедње вријеме побољшан квалитета живота грађана, наводећи инфраструктурне пројекте, отварање радних мјеста и долазак страних инвеститора.

"Данашња прича била је усмјерена и на могућу сарадању са Владом Српске. То је нада да ће и Влада Српске, као и Народна скупштина, која је највеће законодавно тијело у Републици Српској, равномјерно помоћи свим локалним заједницима, што је наш циљ", рекао је Станић.

"Све ћу урадити са својим колегама, посланицима СДС-а, да врата Владе Српске буду још отворенија за Лопаре. Она је то заслужила, она има капацитете, она има изузетно талентоване младе људе, људе који желе да инвестирају", рекла је потпредсједница НС РС Соња Караџић-Јовичевић.

Након Лопара,а посланици СДС-а посјетили су руководство Угљевика и Бијељине.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Игре изван граница

21.02.2019 15:16

Ово су преостале три Ипштине, гдје је увијек СДС побјеђивао. Ова посјета је намјенска, надам се да Радо Савић није наиван, односно да неће бити будући издајник и још један, у низу папака и проданих душа. Игра је подмукла, али свакако провидна, за све нормалне људе просјечног интелекта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСМАТРАЧ ИЗ ДОБОЈА

21.02.2019 16:41

А шта кажу ненародни посланици из Добоја Марић и Јошић који су у недјељу 17.фебруара организовали и учествовали у физичком и психичком малтретирању посматрача СДС из Модриче и Брода.Нацелник Савић је могао од њих чути како то ради њихов идол обрен.Као прво да одмах постави своју пунољетну дјецу на кључна мјеста у општини а близе сроднике у органе СДС.Тиме би осигурао своју позицију и учинио СДС стабилном!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

21.02.2019 16:58

Џаба сте посјећивали ове три општине И Радо и Васлија чекају да им Мићо Мићић да знак и они прелазе код Додика у његову секту. Обрен и Цицко су само претходница издајника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

21.02.2019 17:09

Назалост СДС се урусава сви одосе у Снсд добро их је Додик назвао издајницима.СДС не постоји висе фотеље су битне народ мозе ко има сансу да се исељавају или да следеци пут гласају за Хдз или Сда.

ОДГОВОРИТЕ