Poslanici SDS u posjeti Loparama

Poslanici SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske posjetili su danas rukovodstvo opštine Lopare. "Ova opština ima značajne prirodne resurse, mlade talentovane ljudi koji su spremni da grade ovu lokalnu zajednicu, ali potrebna je veća pomoć Vlade Republike Srpske i dijaspore", istakli su poslanici.

Republika Srpska 21.02.2019 | 15:56
Poslanici SDS u posjeti Loparama
Načelnik opštine Lopare Rado Savić očekuje od poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske da kroz nova zakonska rješenja i inicijative utiču da se poboljša životni standard i da ostane stanovništvo u Loparama.

"Nije želja da se stanovništvo slije u nekoliko centara nego da se napravi takva regulativa da budu i male opštine atraktivne. Da nam se pomogne u oblasti socijalne zaštite, da se teret socijalnog davanja prenese na republiku, da se sredstva od poreza na dohodak vraćaju u iznosu od 75 odsto", rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Poslanici SDS-a pohvalili su dosadašnji rad menadžmenta opštine, ali i ukazali da je potrebno zajedno sa republičkim vlastima i dijasporom raditi na jačanju ove lokalne zajednice.

"Mi trebamo više da radimo na dijaspori, da im otvorimo sva vrata. I stranci kada dođu kažu da im nije jasno zašto mi idemo na rad u inostranstvo kada imamo resurse. Ovdje nedostaje sistem koji će napraviti održivu Republiku Srpsku. Resurse trebamo staviti u službu građana, a ne pojedinaca i zadržaćemo stanovništvo", naglasio je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-a u NS RS.

Stanić je konstatovao da je u Loparama u posljednje vrijeme poboljšan kvaliteta života građana, navodeći infrastrukturne projekte, otvaranje radnih mjesta i dolazak stranih investitora.

"Današnja priča bila je usmjerena i na moguću saradanju sa Vladom Srpske. To je nada da će i Vlada Srpske, kao i Narodna skupština, koja je najveće zakonodavno tijelo u Republici Srpskoj, ravnomjerno pomoći svim lokalnim zajednicima, što je naš cilj", rekao je Stanić.

"Sve ću uraditi sa svojim kolegama, poslanicima SDS-a, da vrata Vlade Srpske budu još otvorenija za Lopare. Ona je to zaslužila, ona ima kapacitete, ona ima izuzetno talentovane mlade ljude, ljude koji žele da investiraju", rekla je potpredsjednica NS RS Sonja Karadžić-Jovičević.

Nakon Lopara,a poslanici SDS-a posjetili su rukovodstvo Ugljevika i Bijeljine.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Igre izvan granica

21.02.2019 15:16

Ovo su preostale tri Ipštine, gdje je uvijek SDS pobjeđivao. Ova posjeta je namjenska, nadam se da Rado Savić nije naivan, odnosno da neće biti budući izdajnik i još jedan, u nizu papaka i prodanih duša. Igra je podmukla, ali svakako providna, za sve normalne ljude prosječnog intelekta.

ODGOVORITE
Name

POSMATRAČ IZ DOBOJA

21.02.2019 16:41

A šta kažu nenarodni poslanici iz Doboja Marić i Jošić koji su u nedjelju 17.februara organizovali i učestvovali u fizičkom i psihičkom maltretiranju posmatrača SDS iz Modriče i Broda.Nacelnik Savić je mogao od njih čuti kako to radi njihov idol obren.Kao prvo da odmah postavi svoju punoljetnu djecu na ključna mjesta u opštini a blize srodnike u organe SDS.Time bi osigurao svoju poziciju i učinio SDS stabilnom!

ODGOVORITE
Name

Realno

21.02.2019 16:58

Džaba ste posjećivali ove tri opštine I Rado i Vaslija čekaju da im Mićo Mićić da znak i oni prelaze kod Dodika u njegovu sektu. Obren i Cicko su samo prethodnica izdajnika.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

21.02.2019 17:09

Nazalost SDS se urusava svi odose u Snsd dobro ih je Dodik nazvao izdajnicima.SDS ne postoji vise fotelje su bitne narod moze ko ima sansu da se iseljavaju ili da sledeci put glasaju za Hdz ili Sda.

ODGOVORITE