Врањеш о одлуци Просинечког: Јадно!

Фудбалер одлуку селектора да га не позива на акције репрезентације због све чешћих ванфудбалских скандала назвао јадном. Јавио се и Санел Јахић. Њему смета тетоважа четничког војводе.

Фудбал 21.02.2019 | 20:20
Врањеш о одлуци Просинечког: Јадно!
Роберт Просинечки донео је недавно одлуку да прецрта Огњена Врањеша са списка репрезентације Босне и Херцеговине. Због афере са Јеленом Карлеушом, тетоваже лика Момчила Ђујића и подршке хулиганима атинског АЕК-а, хрватски тренер "прецртао" је играча Андерлехта, иако му је, по сопственом признању, врло важан шраф у одбрани "змајева".

Није се дуго чекао одговор фудбалера, који је одлуку селектора назвао јадном.

"Јадно је да се не гледају учинак и допринос репрезентацији, већ то у чијем сам кревету био", рекао је Врањеш у изјави за "Курир".

Просинечки је пре неколико дана рекао да је Врањеш сам себе дисквалификовао јер репрезентативац БиХ мора да се доказује и на терену и ван њега.

Врањеш је за репрезентацију БиХ дебитовао 2010. године, а укупно је наступио 38 пута. Последњи пут је члан "Змајева" био на мечу са Аустријом у Лиги нација 15. новембра прошле године.

Овај Бањалучанин је поникао у локалном Борцу, а 2009-2011. је био члан Црвене звезде, али је наступио само четири пута за црвено-беле.

Касније је играо за Краснодар и Спартак у Русији, Елазигспорт и Газијантем у Турској, шпанских Спортинг Хихон, опет се вратио у Русију у редове Томска, потом је био члан грчког АЕК из којег је летос прешао у Андерлехт за 3 милиона евра.

Али, Просинечки није једини коме су засметале Огњенове ванфудбалске активности. Хрвата је подржао и бивши репрезентативац Санел Јахић, али њему је више засметала тетоважа четничког војводе из Другог светског рата.

"У приче о Карлеуши не улазим, то је његов живот, нека ради шта хоће", рекао је Јахић на почетку изјаве за портал "Спортспорт.ба".

"Међутим, све ово с тетоважом говори да о последицама није размишљао. Дословно је сам себе истерао из репрезентације, такве се ствари не толеришу ни у клубовима. Показао је велико непоштовање према репрезентацији, саиграчима, свима... Он је фудбалер, јавна личност, зашто му то треба? Уосталом, иста ова репрезентација му је и дала име и презиме, јер без ње, реално, не би био нигде, играо би по просечним клубовима. А добијао је позиве и кад је био без клуба", додао је Јахић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МЕСА

21.02.2019 19:38

МОЈ ВРАЊЕСЕ САМ СИ СЕБЕ ЗАЈ,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАР

21.02.2019 20:15

ПА ПРОСИНЕЦКИ СКИНИ СВУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ ДО ГОЛА И ПРЕГЛЕДАЈ СПОРНЕ ТЕТОВАЗЕ КАО СТО СУ МЈЕСЕЦ И ЗВЈЕЗДА.ТО ЈЕ БИО ФАСИСТИЦКИ ЗНАК КОЈЕ СУ НОСИЛЕ ХАНДЗАР ДИВИЗИЈЕ А СМИЈЕМ СЕ КЛАДИТИ ДА ЈЕ ИМА И ЈАХИЦ АКО НЕ СИГУРНО ГА НОСИ КАО ПРИВЈЕСАК ЗАТО СРБИ БОЈКОТ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СВАКАКО ВАС МАЛО ИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИНФО

21.02.2019 21:40

Откуд овом коњу право да осудјује Врањеса. Ово је примјер да им сметају срби па било ста узимју за разлог само да нас отјерају.

ОДГОВОРИТЕ