Vranješ o odluci Prosinečkog: Jadno!

Fudbaler odluku selektora da ga ne poziva na akcije reprezentacije zbog sve češćih vanfudbalskih skandala nazvao jadnom. Javio se i Sanel Jahić. Njemu smeta tetovaža četničkog vojvode.

Fudbal 21.02.2019 | 20:20
Vranješ o odluci Prosinečkog: Jadno!
Robert Prosinečki doneo je nedavno odluku da precrta Ognjena Vranješa sa spiska reprezentacije Bosne i Hercegovine. Zbog afere sa Jelenom Karleušom, tetovaže lika Momčila Đujića i podrške huliganima atinskog AEK-a, hrvatski trener "precrtao" je igrača Anderlehta, iako mu je, po sopstvenom priznanju, vrlo važan šraf u odbrani "zmajeva".

Nije se dugo čekao odgovor fudbalera, koji je odluku selektora nazvao jadnom.

"Jadno je da se ne gledaju učinak i doprinos reprezentaciji, već to u čijem sam krevetu bio", rekao je Vranješ u izjavi za "Kurir".

Prosinečki je pre nekoliko dana rekao da je Vranješ sam sebe diskvalifikovao jer reprezentativac BiH mora da se dokazuje i na terenu i van njega.

Vranješ je za reprezentaciju BiH debitovao 2010. godine, a ukupno je nastupio 38 puta. Poslednji put je član "Zmajeva" bio na meču sa Austrijom u Ligi nacija 15. novembra prošle godine.

Ovaj Banjalučanin je ponikao u lokalnom Borcu, a 2009-2011. je bio član Crvene zvezde, ali je nastupio samo četiri puta za crveno-bele.

Kasnije je igrao za Krasnodar i Spartak u Rusiji, Elazigsport i Gazijantem u Turskoj, španskih Sporting Hihon, opet se vratio u Rusiju u redove Tomska, potom je bio član grčkog AEK iz kojeg je letos prešao u Anderleht za 3 miliona evra.

Ali, Prosinečki nije jedini kome su zasmetale Ognjenove vanfudbalske aktivnosti. Hrvata je podržao i bivši reprezentativac Sanel Jahić, ali njemu je više zasmetala tetovaža četničkog vojvode iz Drugog svetskog rata.

"U priče o Karleuši ne ulazim, to je njegov život, neka radi šta hoće", rekao je Jahić na početku izjave za portal "Sportsport.ba".

"Međutim, sve ovo s tetovažom govori da o posledicama nije razmišljao. Doslovno je sam sebe isterao iz reprezentacije, takve se stvari ne tolerišu ni u klubovima. Pokazao je veliko nepoštovanje prema reprezentaciji, saigračima, svima... On je fudbaler, javna ličnost, zašto mu to treba? Uostalom, ista ova reprezentacija mu je i dala ime i prezime, jer bez nje, realno, ne bi bio nigde, igrao bi po prosečnim klubovima. A dobijao je pozive i kad je bio bez kluba", dodao je Jahić.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MESA

21.02.2019 19:38

MOJ VRANJESE SAM SI SEBE ZAJ,,,,

ODGOVORITE
Name

CAR

21.02.2019 20:15

PA PROSINECKI SKINI SVU REPREZENTACIJU DO GOLA I PREGLEDAJ SPORNE TETOVAZE KAO STO SU MJESEC I ZVJEZDA.TO JE BIO FASISTICKI ZNAK KOJE SU NOSILE HANDZAR DIVIZIJE A SMIJEM SE KLADITI DA JE IMA I JAHIC AKO NE SIGURNO GA NOSI KAO PRIVJESAK ZATO SRBI BOJKOT REPREZENTACIJE SVAKAKO VAS MALO IMA.

ODGOVORITE
Name

INFO

21.02.2019 21:40

Otkud ovom konju pravo da osudjuje Vranjesa. Ovo je primjer da im smetaju srbi pa bilo sta uzimju za razlog samo da nas otjeraju.

ODGOVORITE