Федерер зна шта неће радити кад се повуче...

Освајач 20 гренд слем трофеја размишља о пензији и како ће тада проводити време. . .

Тенис 26.02.2019 | 23:15
Федерер зна шта неће радити кад се повуче...
Роџер Федерер размишља о томе шта ће бити када се повуче из тениса. Сјајни Швајцарац, који има 37 година и рекордних 20 гренд слем пехара, зна да се приближава и тренутак када ће оставити рекет.

Иако каже да тај тренутак није још близу, размишља чиме ће се бавити кад оде у пензију.

Давно је поручио да ће старим аутобусом са породицом путовати по Европи, како би могао да се опусти и боље упозна континент и нека места која су му се допала, али ће сигурно остати уз тенис.

"Још не размишљам о томе детаљно, али смо направили Лејвер куп и сигурно се нећу досађивати током пензије. Волео бих да путујем, али за своју душу, јер не бих желео да будем у центру пажње јавности, као што је то сада случај", поручио је Федерер.

Он зна којим послом се сигурно неће бавити после завршетка каријере.

"Тешко да ћу изабрати да будем тренер. Ако заиста желите да имате утицај на неког играча, то захтева да путујете са њим, да одсуствујете од куће бар 20 недеља годишње. Не желим то радим са четворо деце", поручио је Швајцарац, отац два пара близанаца.

"Можда могу себе да замислим као саветника неког играча, да будем уз неког на тренинзима или му дајем сугестије током турнира. Али ко за шта ће бити за 15 или 20 година..."

Он је признао да је проредио свој календар последњих сезона, јер му паузе током сезоне много више значе.

"Селективно се повлачим после великих турнира. И после Аустралијан Опена сам провео у планини време са породицом и пријатељима на одмору, што ми је много значило. Потребно ми је тако нешто да напуним батерије. Редукован распоред турнира ми одговара. Док сам био млађи те паузе су ми биле мање важне, сада је другачије", рекао је Федерер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар