Барса убрзава потрагу за деветком...

Јовић није на пол-позицији! Познат најужи круг кандидата за шпиц Блаугране. . .

Фудбал 23.02.2019 | 23:45
Барса убрзава потрагу за деветком...
Чим је зимски прелазни рок завршен, челници Барселоне су се бацили у потрагу да што пре пронађу централног нападача за наредно лето. То је један од приоритета, вероватно и највећи. Од иницијалне листе остало је неколико имена на листи. Идеја је да Барса доведе младог нападача који треба да буде пројекција за будућност, али и да је већ имао добар учинак у најјачим лигама.

Мундо Депортиво пише да су три имена у најужем кругу фаворита. Лука Јовић (Ајнтрахт Франкфурт), МаксиГомез (Селта) и Андре Силва (позајмица у Севиљи из Милана).

Извори из Барселоне су потврдили Мунду да је тренутно у најбољој позицији да постане нови нападач Барселоне - Макси Гомез. Уругвајац игра другу сезону у Примери. У првој је био спектакуларан са 18 голова, а у овој је дао девет до сада у покушају да дигне Селту из доњег дела табеле.

Наравно, уругвајски нападач би био из више разлога виђен као наследник земљака Луиса Суареза са којим има добре односе. Гомез је недавно посетио Барселону где има фамилију, па се успут нашао са Суарезом. То би свакако могло да му помогне у навикавању на град и клуб. Свакако је то другачији стил фудбала од оног на који је Гомез до сада навикао.

Међутим, постоји проблем код Гомеза и то повећи. Његова откупна клаузула износи 50.000.000 евра. Гомез је везан за Селту до 2022. године. Проблем за Барсу је што га прате још неки клубови, тако да Селта неће бити приморана да спусти цену за свог нападача.

Поред њега, ту је и Андре Силва, нападач Севиље на позајмици из Милана. Барси се Силва свиђа зато што се добро показао у Севиљи до сада, у Блауграни га виде као играча који може да донесе различите ствари у игри тима. Севиља може да га откупи за 35.000.000 од Милана. Што додатно компликује ситуацију за Барсу.

Поред ове двојице, у самом фокусу је, као што је и познато, Лука Јовић, што је Мундо поново потврдио. Али, мало је ова опција "изгубила на тежини". Барселона има свеобухватне извештаје о играчу, постојао је и састанак како би се клуб што боље упознао са његовом ситуацијом, али ништа из тога није произашло. Зато се Реал потом убацио у игру за Јовића. Наравно, још доста клубова прати Јовића, а помиње се прилично интересовање Бајерна из Минхена. Заинтересован је и Челси.

Поред поменуте тројке, појавила су се још нека имена која су интересантна Барси: Никола Пепе и РафаелЛеао, обојица из екипе Лила. Франс Фудбал је писао да их Барса прати и то помно, а Мундо је добио потврду ове информације. Пепе може да игра и у нападу и на десном крилу, има одличан осећај за голове. Дао их је 16 на 25 утакмица. Имао је и 10 асистенција. И ПСЖ га прати.

Леао је летос стигао у Лил из Спортинга. Прошле године је постигао јако леп гол против Барсе у мечу младих тимова. Има 19 година, а дао је седам голова на 15 утакмица у Француској.

У целој овој причи треба додати и име Маркуса Рашфорда. То је свакако најмање реална опција, а уколико би Барса и успела да га купи од Манчестера, то би била врло висока свота новца. Суштински, он је у овом моменту само сан Каталонаца.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар