Barsa ubrzava potragu za devetkom...

Jović nije na pol-poziciji! Poznat najuži krug kandidata za špic Blaugrane. . .

Fudbal 23.02.2019 | 23:45
Barsa ubrzava potragu za devetkom...
Čim je zimski prelazni rok završen, čelnici Barselone su se bacili u potragu da što pre pronađu centralnog napadača za naredno leto. To je jedan od prioriteta, verovatno i najveći. Od inicijalne liste ostalo je nekoliko imena na listi. Ideja je da Barsa dovede mladog napadača koji treba da bude projekcija za budućnost, ali i da je već imao dobar učinak u najjačim ligama.

Mundo Deportivo piše da su tri imena u najužem krugu favorita. Luka Jović (Ajntraht Frankfurt), MaksiGomez (Selta) i Andre Silva (pozajmica u Sevilji iz Milana).

Izvori iz Barselone su potvrdili Mundu da je trenutno u najboljoj poziciji da postane novi napadač Barselone - Maksi Gomez. Urugvajac igra drugu sezonu u Primeri. U prvoj je bio spektakularan sa 18 golova, a u ovoj je dao devet do sada u pokušaju da digne Seltu iz donjeg dela tabele.

Naravno, urugvajski napadač bi bio iz više razloga viđen kao naslednik zemljaka Luisa Suareza sa kojim ima dobre odnose. Gomez je nedavno posetio Barselonu gde ima familiju, pa se usput našao sa Suarezom. To bi svakako moglo da mu pomogne u navikavanju na grad i klub. Svakako je to drugačiji stil fudbala od onog na koji je Gomez do sada navikao.

Međutim, postoji problem kod Gomeza i to poveći. Njegova otkupna klauzula iznosi 50.000.000 evra. Gomez je vezan za Seltu do 2022. godine. Problem za Barsu je što ga prate još neki klubovi, tako da Selta neće biti primorana da spusti cenu za svog napadača.

Pored njega, tu je i Andre Silva, napadač Sevilje na pozajmici iz Milana. Barsi se Silva sviđa zato što se dobro pokazao u Sevilji do sada, u Blaugrani ga vide kao igrača koji može da donese različite stvari u igri tima. Sevilja može da ga otkupi za 35.000.000 od Milana. Što dodatno komplikuje situaciju za Barsu.

Pored ove dvojice, u samom fokusu je, kao što je i poznato, Luka Jović, što je Mundo ponovo potvrdio. Ali, malo je ova opcija "izgubila na težini". Barselona ima sveobuhvatne izveštaje o igraču, postojao je i sastanak kako bi se klub što bolje upoznao sa njegovom situacijom, ali ništa iz toga nije proizašlo. Zato se Real potom ubacio u igru za Jovića. Naravno, još dosta klubova prati Jovića, a pominje se prilično interesovanje Bajerna iz Minhena. Zainteresovan je i Čelsi.

Pored pomenute trojke, pojavila su se još neka imena koja su interesantna Barsi: Nikola Pepe i RafaelLeao, obojica iz ekipe Lila. Frans Fudbal je pisao da ih Barsa prati i to pomno, a Mundo je dobio potvrdu ove informacije. Pepe može da igra i u napadu i na desnom krilu, ima odličan osećaj za golove. Dao ih je 16 na 25 utakmica. Imao je i 10 asistencija. I PSŽ ga prati.

Leao je letos stigao u Lil iz Sportinga. Prošle godine je postigao jako lep gol protiv Barse u meču mladih timova. Ima 19 godina, a dao je sedam golova na 15 utakmica u Francuskoj.

U celoj ovoj priči treba dodati i ime Markusa Rašforda. To je svakako najmanje realna opcija, a ukoliko bi Barsa i uspela da ga kupi od Mančestera, to bi bila vrlo visoka svota novca. Suštinski, on je u ovom momentu samo san Katalonaca.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar