Дуа Липа и Келвин Харис добитници Брит награда

Уметници Дуа Липа, Келвин Харис и група "1975" велики су добитници британских музичких награда Брит чија је додела одржана у среду увече у Лондону.

Забава 21.02.2019 | 12:03
Дуа Липа и Келвин Харис добитници Брит награда
Певачица Дуа Липа и Харис освојили су награду за најбољи сингл за песму "Оне Кисс", док је бенд из Манчестера добио признање за групу године и албум године за "Бриеф Инqуирy Инто Онлине Релатионсхипс", пренели су данас британски медији. 

Дуа Липа (23) која је прошле година била проглашена за британску певачицу године, а ове године је добила америчку музичку награде Греми као откриће године. Од страних музичара, Аријана Гранде и Дрејк (Драке) су проглашени за најбоље стране извођаче.

Жене су ове године доминирале у номинацијама. Поред Дуа Липе, номиноване су у неколико категорија и певачице Ан Мари и Џеси Глин. Певачици Пинк је на церемонији додељена награда за изузетан музички допринос.

Награду Брит додељује Британска фонографска индустрија, која представља удружење британске музичке индустрије. Ту награду су први освојили легендарни Битлси, а међу добитницима се налазе и Принс, Ени Ленокс, Роби Вилијамс, Адел, Стинг, Питер Гебријел, Дејвид Боуви и Мајкл Џексон. 

Музичке награде Брит додељују се од 1977. године и еквивалент су америчком Гремију.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар