Dua Lipa i Kelvin Haris dobitnici Brit nagrada

Umetnici Dua Lipa, Kelvin Haris i grupa "1975" veliki su dobitnici britanskih muzičkih nagrada Brit čija je dodela održana u sredu uveče u Londonu.

Zabava 21.02.2019 | 12:03
Dua Lipa i Kelvin Haris dobitnici Brit nagrada
Pevačica Dua Lipa i Haris osvojili su nagradu za najbolji singl za pesmu "One Kiss", dok je bend iz Mančestera dobio priznanje za grupu godine i album godine za "Brief Inquiry Into Online Relationships", preneli su danas britanski mediji. 

Dua Lipa (23) koja je prošle godina bila proglašena za britansku pevačicu godine, a ove godine je dobila američku muzičku nagrade Gremi kao otkriće godine. Od stranih muzičara, Arijana Grande i Drejk (Drake) su proglašeni za najbolje strane izvođače.

Žene su ove godine dominirale u nominacijama. Pored Dua Lipe, nominovane su u nekoliko kategorija i pevačice An Mari i Džesi Glin. Pevačici Pink je na ceremoniji dodeljena nagrada za izuzetan muzički doprinos.

Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije. Tu nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a među dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel, Dejvid Bouvi i Majkl Džekson. 

Muzičke nagrade Brit dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar