Макс Алегри одбија да се преда: Нисмо мртви!

Вратили смо се и после 0:3! „Атлетико је навикао да игра на контре и прекиде, ми нисмо“, објашњава тренер Јувентуса.

Фудбал 21.02.2019 | 18:15
Макс Алегри одбија да се преда: Нисмо мртви!
Масимилијано Алегри је после пораза у Мадриду одбио да прихвати да се његовом тиму чита опело.

Зато, после тоталног дебакла, игграчког и резултатског, у првом сусрету осмине финала Лиге шампиона верује у чудо, да баш његов тим може да надиокнади минус од два гола и против једне од најтврђих одбрана у европском фудбалу настави борбу за „ушати“ пехар.

„Још нисмо мртви! Нисмо били ни кад смо лане изгубили од Реала 0:3 у Торину. Не заборавите да реванш играмо на нашем стадиону. Битно је да задржимо фокус, организацију и да гледамо напред, јер све у фудбалу може да се деси“, храбри себе и фудбалере у црно-белом Макс Алегри.

Спортски је веровати, дешавало се и раније да Стара дама направи подвиг, уосталом краси је сентанца „фино алла фине“ (до краја), сећамо се погодака у зауставном времену, међутим, имајући у виду да је у среду вече тотално уштопована, да није знала где бије, велико је питање може ли да пробије прву баријеру у елиминационој фази.

„Разочарање је велико, мада, још имамо шансе да окренемо ситуацију у нашу корист. Неће бити лако, потребно је да будемо сјајни у реваншу. Морамо да верујемо у преокрет, неки играчи ће нам се вратити у строј, а нема смисла плакати за просутим млеком. Знали смо да нас чека тежак посао, јер те Атлетико приморава да играш ружан фудбал, успориш темпо. У првом делу смо још и деловали брзо, међутим, у другом не. У том делу игре приступ је био погрешан“.

Јуве није лилчио на себе. На почетку утакмице претња Кристијана Роналда из слободног ударца, у надокнади још један добар покушај Португалаца, мало пре тога шут Федерика Бернардескија, а за преостали 80 и кусур минут – ништа. Туга од фудбала.

„Да бисте отворили простор против Атлетика потребан је брз проток лопте. Нисмо то успели да урадимо, а после другог гола потпуно смо изгубили организацију, ризиковали смо да примимо и трећи, што је неприхватљиво. Срећом, нису нам дали још један, па нам два гола заостатка дају наду да можемо то да стигнемо и престигнемо. Одиграли смо ружно друго полувреме, правили велике грешке, нарочито после Атлетиковог вођства. Мадриђани су изузетни кад ти препусте игру, али ти не дају да шутнеш на гол. Ушли смо у ризик њихових контри, а у другом делу нисмо ниједном запретили Облаку. Једноставно, домаћин је био агресивнији приликом прекида и то нас је изненадио“.

Гости су се буквално копрцали на „Ванди Метрополитано“. Могу да буду срећни што су извукли „само“ два гола минуса, ако се има у виду зицер Дијега Косте, пречка Антоана Гризмана, поништен гол АлвараМорате...

„Атлетико све време игра на контре и на прекиде. Наш проблем је што су се Мадриђани на тај стил навикли, форсирају га осам година, а ми нисмо. Не знам како ће бити у реваншу, али знам да не можемо с њима да се носимо у отвореној игри, пошто то не желе, већ се бране у блоковима. Потребно нам је стрпљење“, додао је Масимилијано Алегри.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар