Maks Alegri odbija da se preda: Nismo mrtvi!

Vratili smo se i posle 0:3! „Atletiko je navikao da igra na kontre i prekide, mi nismo“, objašnjava trener Juventusa.

Fudbal 21.02.2019 | 18:15
Maks Alegri odbija da se preda: Nismo mrtvi!
Masimilijano Alegri je posle poraza u Madridu odbio da prihvati da se njegovom timu čita opelo.

Zato, posle totalnog debakla, iggračkog i rezultatskog, u prvom susretu osmine finala Lige šampiona veruje u čudo, da baš njegov tim može da nadioknadi minus od dva gola i protiv jedne od najtvrđih odbrana u evropskom fudbalu nastavi borbu za „ušati“ pehar.

„Još nismo mrtvi! Nismo bili ni kad smo lane izgubili od Reala 0:3 u Torinu. Ne zaboravite da revanš igramo na našem stadionu. Bitno je da zadržimo fokus, organizaciju i da gledamo napred, jer sve u fudbalu može da se desi“, hrabri sebe i fudbalere u crno-belom Maks Alegri.

Sportski je verovati, dešavalo se i ranije da Stara dama napravi podvig, uostalom krasi je sentanca „fino alla fine“ (do kraja), sećamo se pogodaka u zaustavnom vremenu, međutim, imajući u vidu da je u sredu veče totalno uštopovana, da nije znala gde bije, veliko je pitanje može li da probije prvu barijeru u eliminacionoj fazi.

„Razočaranje je veliko, mada, još imamo šanse da okrenemo situaciju u našu korist. Neće biti lako, potrebno je da budemo sjajni u revanšu. Moramo da verujemo u preokret, neki igrači će nam se vratiti u stroj, a nema smisla plakati za prosutim mlekom. Znali smo da nas čeka težak posao, jer te Atletiko primorava da igraš ružan fudbal, usporiš tempo. U prvom delu smo još i delovali brzo, međutim, u drugom ne. U tom delu igre pristup je bio pogrešan“.

Juve nije lilčio na sebe. Na početku utakmice pretnja Kristijana Ronalda iz slobodnog udarca, u nadoknadi još jedan dobar pokušaj Portugalaca, malo pre toga šut Federika Bernardeskija, a za preostali 80 i kusur minut – ništa. Tuga od fudbala.

„Da biste otvorili prostor protiv Atletika potreban je brz protok lopte. Nismo to uspeli da uradimo, a posle drugog gola potpuno smo izgubili organizaciju, rizikovali smo da primimo i treći, što je neprihvatljivo. Srećom, nisu nam dali još jedan, pa nam dva gola zaostatka daju nadu da možemo to da stignemo i prestignemo. Odigrali smo ružno drugo poluvreme, pravili velike greške, naročito posle Atletikovog vođstva. Madriđani su izuzetni kad ti prepuste igru, ali ti ne daju da šutneš na gol. Ušli smo u rizik njihovih kontri, a u drugom delu nismo nijednom zapretili Oblaku. Jednostavno, domaćin je bio agresivniji prilikom prekida i to nas je iznenadio“.

Gosti su se bukvalno koprcali na „Vandi Metropolitano“. Mogu da budu srećni što su izvukli „samo“ dva gola minusa, ako se ima u vidu zicer Dijega Koste, prečka Antoana Grizmana, poništen gol AlvaraMorate...

„Atletiko sve vreme igra na kontre i na prekide. Naš problem je što su se Madriđani na taj stil navikli, forsiraju ga osam godina, a mi nismo. Ne znam kako će biti u revanšu, ali znam da ne možemo s njima da se nosimo u otvorenoj igri, pošto to ne žele, već se brane u blokovima. Potrebno nam je strpljenje“, dodao je Masimilijano Alegri.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar