Матић: Спреман сам да трчим до бесвести!

Само да побеђујемо! Доласком Олеа Гунара Солскјера на место привременог менаџера, Манчестер јунајтед се просто препородио.

Фудбал 24.02.2019 | 08:00
Матић: Спреман сам да трчим до бесвести!
Бивши играч "црвених ђавола" је у 14 утакмица у свим такмичењима забележио 12 победа, пораз и реми, али игра тиме је нешто што је знатно другачије у односу на период Жозеа Муриња.

Јунајтед игра брже, ефикасније, директније, а велику улогу у свему има и везни ред у којем посебну важност имају репрезентативац Србије Немања Матић и Шпанац Андер Ерера. 

Иако статистички готово да нема разлике у томе колико Матић и Ерера трче под Солскјером, у односу на то када им је менаџер био Мурињо, разлике су евидентне, пре свега у томе што и један и други играју директније. Лопта иде унапред, Херера уз то често лута на позиције иза нападача, о чему сведочи и гол који је пре неколико дана постигао на мечу ФА купа са Челсијем, кад се сјајно обацио из другог плана. 

Матићево и Ерерино покривање терена даје више слободе Полу Погби и то се види кроз бројке Француза који не само што постиже више голова код Солскјера, већ више и асистира. 

У заједничком интервјуу за клупски магазин "Инсиде Унитед", Матић и Ерера су поручили да ће "преорати терен" само да тим настави са победама. 

"Рекао сам менаџеру, ми трчимо толико само да би ови испред нас могли више да уживају. После овога, требаће нам подужи годишњи одмор", нашалио се Ерера.

Матић је на сличан начин прокоментарисао своју улогу. 

"Све док постижу по три или четири гола по мечу, нема проблема са нама. Играћемо овако још десет година"! 

Српски фудбалер је рекао да ужива да игра у тандему са Ерером. 

"Мислим да Андер има све квалитете који један везиста, посебно у Манчестер јунајтеду, мора да има. Уживам да играм поред њега. Технички и тактички је добар, много трчи. Помаже саиграчима, нарочито мени, јер сам му најближи", додао је Матић. 

Шпански фудбалер додаје да веома цени српског колегу. 

"Матић је искусан. Зна тачно кад треба да убрза или успори игру. Када треба држати лопту, он то сјајно чини, као и да повуче у напад када је то потребно, он има те способности", закључио је Ерера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар