Френкијев Челси - како вам се чини?

Енглези се мало заиграли. . .

Фудбал 23.02.2019 | 23:30
Френкијев Челси - како вам се чини?
Маурицију Сарију виси мач над главом. Енглески медији већ данима пишу како је италијанском стручњаку одзвонило и да је само питање дана када ће му Роман Абрамович уручити отказ, а све после катастрофалних игара последњих недеља и три премијерлигашка пораза у претходна четири кола. То је довело до тога да Плавци испадну из ТОП 4, а када виси Лига шампиона, онда углавном "виси" и тренер на Самфорд Бриџу. 

Боли пораз од Арсенала у градском дербију (0:2), још више пече оних 0:4 против Бормнута, али далеко највише Сарију је замерена апсолутна немоћ у судару са Манчестер Ситијем, односно пораз његових тактичких идеја од колеге Пепа Гвардиоле. 

После тих 0:6 у окршају са Грађанима победу Лиги Европе над Малмеом нико није ни "регистровао", а онда је дошла и (врло очекивана) елиминација из ФА купа од Манчестер Јунајтеда. После таквих резултата право би чудо било да сари преживи, па не чуди што се колеге на Острву увелико баве оним штоп следи - сменом Италијана и избором новог тренера. 

Име Зинедина Зидана прво је испливало на површину. Писало се већ да је проблем што би он тражио гаранцију да Еден Азар остаје и приде још 230.000.000 евра за појачања, али оно што посебно буди емоције код навијача јесу неке информације Скаја да је у озбиљном разматрању и клупска легенда Френк Лампард. 

Лампард ради солидан посао у Дербију, нема много искуства, међутим препород који се догодио Манчестер Јунајтеду са Оле Гунаром Солскјером могао би да охрабри челнике Плаваца да шансу дају младом стручњаку. Тако су се енглески медији мало поиграли и покушали да саставе иделаних 11 у случају да Френк Лампард преузме тим. Узели су у обзир какав фудбал бивши капитен форсира са Дербијем, које играче воли и онда саставили екипу која би могла да буде први избор у наредној сезони. 

Нема ту превише измена у односу на кадар који Сари има на располагању, али свакако ћемо се сложити да су ту и нека врло чудно "решења".  

Лампардова одбрана претрпела би најмање измене. Само једно појачење, све остало већ је у Челсију: на голу Кепа, десно Аспиликуета, централни бекови Ридигер и Кристенсен и лево продошлица из Лестера - Бен Чилвел. Као замена за Маркоса Алонса. У образложењу енглеских колена стоји "да је Чилвел сазрео, добио позив за репрезентацију и да је врло константан у Лестеру". Е сад, да ли би Лампард добио битку за Чилвеласа Манчестер Ситијем, који помиње као потенцијални купац, посебна је прича. Ради се наводно о цени од око 40.000.000 фунти... Нашалили су се на крају: "ако не може Чилвел, увек је ту као резервна опција Ешли Кол". 

Везни ред Френка Лампарда носили би Лофтус Чик и Деклан Рајс из Вест Хема. Рајса такође жели и Гвардиола, као замену за Фернандиња, али Френки има везе у табору Чекићара, могао би да заигра на ту карту, стоји у тексту. Иза ове својице као осигурач Нголо Канте. 

Долазак Лампарада на клупи променио би, верују Енглези, доста тога и у причи око најталентованијег играча клуба Калума Хадсона Одоија, чији је тренутнио став да по сваку цену жели у Бајерн. Другу крилну позицију попуњавао би неизоставни Еден Азар, док би се места у шпицу нашло ни мање ни више него за Ромелуа Лукакуа?! Образложење: Рашфорд му полако али сигурно отима место у Јунајтеду, а Лампард га добро познаје и могао би да га доведе за не много више новца него што је 2014. продат Евертону. 

Колико је све ово реално процените сами. 

Једно је сигурно, неко се баш фино забавио... 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар