Салин уговор са Кардифом био неважећи?!

Само неколико дана пошто су посмртни остаци фудбалера Емилијана Сале кремирани у његовом родном Санта Феу испливали су на површину детаљи уговора са Кардифом.

Фудбал 23.02.2019 | 22:00
Салин уговор са Кардифом био неважећи?!
Како је пренео "Дејли Телеграф", постоји сумња да је аргентински играч потписао нелегалан уговор само неколико дана пре авионске трагедије у којој је изгубоио живот.

Адвокати који раде у канцеларијама Премијер лиге послали су допис Кардифу којим су обавестили клупске административце да њихово рекордно појачање није у потпуности регостровано током протеклог месеца.

Све то је долило уље на ватру у дебати да ли би Кардиф требало уопште да плати Нанту 15 милиона фунти трансфера.

Све је испливало на површину пошто је Кардиф затражио појашњење у покушају да спречи акцију Нанта, који је запретио да ће покренути судски спор због кашњења прве рате исплате.

Последње вести ипак кажу да су два клуба успела да постигну договор око продужетка рока исплате прве рате од 5,27 милиона фунти која је трабало да буде на конту Француза укњижена 20. фебруара. Рок за плаћање је пролонгиран за седам дана.

Како год било, верује се да је Салин уговор имао извсних неслагања са правилима Премијер лиге.

Кардиф је претходно планирао да се упусти у легалну битку тврдећи како он није био њихов играч у тренутку погибије. Такође су писали и Нанту тражећи доказ да је француски клуб потписао све папире о дерегистрацији фудбалера пре несреће која се догодила 21. јануара.

Све је искомпликовао додатно интервју "Телеграфу" извесног Вилија Мекеја, чији син Марк је помогао да се постигне договор између два клуба.

Он је изјавио како је његов син имао уговор са Нантом и да је радио у интересу клуба из Лиге 1.

Мекеј јуниор је заказао летове од Кардифа за Нант и обрнуто током преговора и Кардиф испитује да ли је било икаквих кршења прописа који се тичу летења тог кобног 21. јануара.

Односи између Кардифа и оца Марка Мекеја су се од тада драстично погоршали и то је отишло дотле да су му запретили да ће му забранити приступ стадиону, а игнорисали су и његов захтев да се састане са власником клуба Винсентом Таном и његовим сарадницима.

Поврх свега, Нант и његов власник Валдемар Каита нашли су се на удару пореских органа у Француској који су започели истрагу око наводног избегавања плаћања пореза.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар