Salin ugovor sa Kardifom bio nevažeći?!

Samo nekoliko dana pošto su posmrtni ostaci fudbalera Emilijana Sale kremirani u njegovom rodnom Santa Feu isplivali su na površinu detalji ugovora sa Kardifom.

Fudbal 23.02.2019 | 22:00
Salin ugovor sa Kardifom bio nevažeći?!
Kako je preneo "Dejli Telegraf", postoji sumnja da je argentinski igrač potpisao nelegalan ugovor samo nekoliko dana pre avionske tragedije u kojoj je izguboio život.

Advokati koji rade u kancelarijama Premijer lige poslali su dopis Kardifu kojim su obavestili klupske administrativce da njihovo rekordno pojačanje nije u potpunosti regostrovano tokom proteklog meseca.

Sve to je dolilo ulje na vatru u debati da li bi Kardif trebalo uopšte da plati Nantu 15 miliona funti transfera.

Sve je isplivalo na površinu pošto je Kardif zatražio pojašnjenje u pokušaju da spreči akciju Nanta, koji je zapretio da će pokrenuti sudski spor zbog kašnjenja prve rate isplate.

Poslednje vesti ipak kažu da su dva kluba uspela da postignu dogovor oko produžetka roka isplate prve rate od 5,27 miliona funti koja je trabalo da bude na kontu Francuza uknjižena 20. februara. Rok za plaćanje je prolongiran za sedam dana.

Kako god bilo, veruje se da je Salin ugovor imao izvsnih neslaganja sa pravilima Premijer lige.

Kardif je prethodno planirao da se upusti u legalnu bitku tvrdeći kako on nije bio njihov igrač u trenutku pogibije. Takođe su pisali i Nantu tražeći dokaz da je francuski klub potpisao sve papire o deregistraciji fudbalera pre nesreće koja se dogodila 21. januara.

Sve je iskomplikovao dodatno intervju "Telegrafu" izvesnog Vilija Mekeja, čiji sin Mark je pomogao da se postigne dogovor između dva kluba.

On je izjavio kako je njegov sin imao ugovor sa Nantom i da je radio u interesu kluba iz Lige 1.

Mekej junior je zakazao letove od Kardifa za Nant i obrnuto tokom pregovora i Kardif ispituje da li je bilo ikakvih kršenja propisa koji se tiču letenja tog kobnog 21. januara.

Odnosi između Kardifa i oca Marka Mekeja su se od tada drastično pogoršali i to je otišlo dotle da su mu zapretili da će mu zabraniti pristup stadionu, a ignorisali su i njegov zahtev da se sastane sa vlasnikom kluba Vinsentom Tanom i njegovim saradnicima.

Povrh svega, Nant i njegov vlasnik Valdemar Kaita našli su se na udaru poreskih organa u Francuskoj koji su započeli istragu oko navodnog izbegavanja plaćanja poreza.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar