ЛЕ: Сергеј је пробао, али ово је Севиљино такмичење!

Лацио се опростио од Европе, јер је изгубио и у Андалузији.  Перфектна комбинација силе и рутине - Севиља иде ка шестој титули! Лацио елиминисан без примљеног гола у 180 минута. . .

Фудбал 20.02.2019 | 20:15
ЛЕ: Сергеј је пробао, али ово је Севиљино такмичење!
Севиља не побеђује у Лиги Европе (ЛЕ) само онда када у њој не учествује.

Петоструки освајач другог по снази евро-такмичења вратио се у ЛЕ после две сезоне наступа у нокаут фази Лиге шампиона и рутински прескочио прву препреку:

Севиља - Лацио 2:0 (1:0) /први меч 1:0)

Головима Висама Бен Једера из одбитка у 20. минуту и Пабла Сарабије после полуокрета и асистенције Хесуса Наваса, рекордер у броју титула ЛЕ није се превише намучио против Римљана, који се ипак нису лако предали.

Сергеј Милинковић Савић вратио се на терен након "прескоченог" меча у Серији А и покушао је да помогне иако је било очигледно да није потпуно спреман због повреде бутног мишића.

Српски везиста на терену је провео 55 минута и непосредно пре изласка, при резултату 1:0, умало је наместио гол Франческу Аћербију, који се ипак није снашао у ситуацији "један на један".

Жреб за осмину финала Лиге Европе заказан је за петак, а термини су 7. и 14. март.

Сергеј је саиграчу послао идеалну, "дубинску" лопту, али Аћерби ипак није Ћиро Имобиле, па је Севиља "преживела" тај налет, као и још неколико каснијих покушаја Италијана.

Иако је шпански тим у 60. минуту остао без искљученог Франа Васкеза, Лацио није дуго имао бројчану предност, јер је десетак минута касније напоље морао и српски везиста са црногорским пасошем, Адам Марушић, због ударања противника лактом.

Тренер Римљана Симоне Инзаги полако се мирио са поразом и елиминацијом, а његов тим је до краја примио још један гол и тако се опростио од континенталног фудбала за ову сезону.

Има нешто скоро магично у том односу између Севиље и Лиге Европе. Рекордер по броју освојених титула у овом такмичењу (пет) наставио је да гази ка новом финалу, а на том путу избацио је и италијански Лацио и то без примљеног гола у 180 минута.

Вечерас је на Рамон Санчез Писхуану било 2:0 за екипу тренера Пабла Марчина, рутински, без много замарања, у мечу који је обележио енглески арбитар Ентони Тејлор. Судија с Острва искључио је најпре престрого Франка Васкеза у 60. минуту (два жута), а потом и 12 минута касније црногорског репрезентативца Адама Марушића због ударања лактом противничког играча, чиме је сасекао крила Лацијалима.

Севиља је на време повела, магични Висам Бен Једер је у 20. минуту сјајно испратио лопту после ударцаСарабије са 20-ак метара и матирао Стракошу из близине.

Имао је Лацио у другом полувремену неколико шанси да дође до изједначења, али Аћерби, Хоакин Кореа иЋиро Имобиле нису успели да матирају голмана домаћих Вачлика из добрих позиција.

Казна за промашаје Римљана уследила је 78. минуту после лепе акције Хесуса Наваса коју је Пабло Сарабија рутински претворио у други погодак и тиме разрешио сваку дилему око проласка Севиље у наредну рунду.

Српски репрезентативац Сергеј Милинковић Савић одиграо је још један разочаравајући меч, па га је тренерСимоне Инзаги заменио већ после 56 минута.

Парови шеснаестине финала:

Севиља - Лацио 2:0 (1:0)

у четвртак

Динамо - Викторија Плзењ 18.55 часова (први меч 1:2)
Ред Бул Салцбург - Бриж 18.55 (1:2)
Наполи - Цирих 18.55 (3:1)
Ајнтрахт - Шахтјор 18.55 (2:2)
Валенсија - Селтик 18.55 (2:0)
Зенит - Фенербахче 18.55 (0:1)
Виљареал - Спортинг 18.55 (1:0)
Арсенал - БАТЕ 18.55 (0:1)

Интер - Рапид Беч 21.00 (1:0)
Генк - Славија Праг 21.00 (0:0)
Бајер - Краснодар 21.00 (0:0)
Челси - Малме 21.00 (2:1)
Бетис - Рен 21.00 (3:3)
Динамо Кијев - Олимпијакос 21.00 (2:2)
Бенфика - Галатасарај 21.00 (2:1)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар