LE: Sergej je probao, ali ovo je Seviljino takmičenje!

Lacio se oprostio od Evrope, jer je izgubio i u Andaluziji.  Perfektna kombinacija sile i rutine - Sevilja ide ka šestoj tituli! Lacio eliminisan bez primljenog gola u 180 minuta. . .

Fudbal 20.02.2019 | 20:15
LE: Sergej je probao, ali ovo je Seviljino takmičenje!
Sevilja ne pobeđuje u Ligi Evrope (LE) samo onda kada u njoj ne učestvuje.

Petostruki osvajač drugog po snazi evro-takmičenja vratio se u LE posle dve sezone nastupa u nokaut fazi Lige šampiona i rutinski preskočio prvu prepreku:

Sevilja - Lacio 2:0 (1:0) /prvi meč 1:0)

Golovima Visama Ben Jedera iz odbitka u 20. minutu i Pabla Sarabije posle poluokreta i asistencije Hesusa Navasa, rekorder u broju titula LE nije se previše namučio protiv Rimljana, koji se ipak nisu lako predali.

Sergej Milinković Savić vratio se na teren nakon "preskočenog" meča u Seriji A i pokušao je da pomogne iako je bilo očigledno da nije potpuno spreman zbog povrede butnog mišića.

Srpski vezista na terenu je proveo 55 minuta i neposredno pre izlaska, pri rezultatu 1:0, umalo je namestio gol Frančesku Aćerbiju, koji se ipak nije snašao u situaciji "jedan na jedan".

Žreb za osminu finala Lige Evrope zakazan je za petak, a termini su 7. i 14. mart.

Sergej je saigraču poslao idealnu, "dubinsku" loptu, ali Aćerbi ipak nije Ćiro Imobile, pa je Sevilja "preživela" taj nalet, kao i još nekoliko kasnijih pokušaja Italijana.

Iako je španski tim u 60. minutu ostao bez isključenog Frana Vaskeza, Lacio nije dugo imao brojčanu prednost, jer je desetak minuta kasnije napolje morao i srpski vezista sa crnogorskim pasošem, Adam Marušić, zbog udaranja protivnika laktom.

Trener Rimljana Simone Inzagi polako se mirio sa porazom i eliminacijom, a njegov tim je do kraja primio još jedan gol i tako se oprostio od kontinentalnog fudbala za ovu sezonu.

Ima nešto skoro magično u tom odnosu između Sevilje i Lige Evrope. Rekorder po broju osvojenih titula u ovom takmičenju (pet) nastavio je da gazi ka novom finalu, a na tom putu izbacio je i italijanski Lacio i to bez primljenog gola u 180 minuta.

Večeras je na Ramon Sančez Pishuanu bilo 2:0 za ekipu trenera Pabla Marčina, rutinski, bez mnogo zamaranja, u meču koji je obeležio engleski arbitar Entoni Tejlor. Sudija s Ostrva isključio je najpre prestrogo Franka Vaskeza u 60. minutu (dva žuta), a potom i 12 minuta kasnije crnogorskog reprezentativca Adama Marušića zbog udaranja laktom protivničkog igrača, čime je sasekao krila Lacijalima.

Sevilja je na vreme povela, magični Visam Ben Jeder je u 20. minutu sjajno ispratio loptu posle udarcaSarabije sa 20-ak metara i matirao Strakošu iz blizine.

Imao je Lacio u drugom poluvremenu nekoliko šansi da dođe do izjednačenja, ali Aćerbi, Hoakin Korea iĆiro Imobile nisu uspeli da matiraju golmana domaćih Vačlika iz dobrih pozicija.

Kazna za promašaje Rimljana usledila je 78. minutu posle lepe akcije Hesusa Navasa koju je Pablo Sarabija rutinski pretvorio u drugi pogodak i time razrešio svaku dilemu oko prolaska Sevilje u narednu rundu.

Srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić odigrao je još jedan razočaravajući meč, pa ga je trenerSimone Inzagi zamenio već posle 56 minuta.

Parovi šesnaestine finala:

Sevilja - Lacio 2:0 (1:0)

u četvrtak

Dinamo - Viktorija Plzenj 18.55 časova (prvi meč 1:2)
Red Bul Salcburg - Briž 18.55 (1:2)
Napoli - Cirih 18.55 (3:1)
Ajntraht - Šahtjor 18.55 (2:2)
Valensija - Seltik 18.55 (2:0)
Zenit - Fenerbahče 18.55 (0:1)
Viljareal - Sporting 18.55 (1:0)
Arsenal - BATE 18.55 (0:1)

Inter - Rapid Beč 21.00 (1:0)
Genk - Slavija Prag 21.00 (0:0)
Bajer - Krasnodar 21.00 (0:0)
Čelsi - Malme 21.00 (2:1)
Betis - Ren 21.00 (3:3)
Dinamo Kijev - Olimpijakos 21.00 (2:2)
Benfika - Galatasaraj 21.00 (2:1)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar