Препорука ВСС-а: Кад играте у Хрватској...

Председник ВСС, Виктор Јеленић, скренуо је пажњу члановима савеза на неопходне мере безбедности.

Остали спортови 21.02.2019 | 11:45
Препорука ВСС-а: Кад играте у Хрватској...
После напада на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту и свега што се догађало на тамошњој риви, Ватерполо савез Србије (ВСС) подигао је степен опреза и у среду послао конкретне смернице свим својим члановима.

У допису председника ВСС, Виктора Јеленића, српски клубови, судије и делегати упозорени су на мере безбедности које морају да спроведу када дочекују ривале из региона, а посебно када иду на гостовања у Хрватској.

С тим у вези, након анализе тренутне ситуације, први човек ВСС објавио је саопштење и нагласио члановима: "Овим поводом желимо да вам скренемо пажњу на неке битне појединости мера безбедности", наведено је на почетку саопштења.

Таксативно, ВСС набројао је ове смернице:

- Желимо да подсетимо све клубове, приликом одигравања међународних утакмица у нашој земљи и гостовања страних клубова, да су дужни да пријаве догађај Министарству унутрашњих послова и ангажују лиценцирану агенцију за обезбеђење у складу са законом, са повећаним мерама безбедности".

- На повећане мере безбедности се мора обратити пажња и приликом одласка наших клубова у иностранству, те се догађај мора пријавити Министарству иностраних послова и Министарству омладине и спорта, у виду попуњавања Обрасца пријаве међународног спортског догађаја.

- Такође, оно што желимо да истакнемо и да скренемо пажњу свим клубовима и њиховим стручним штабовима, посебно тренерима, да приликом гостовања у иностранству, пре свега Републици Хрватској, обрате пажњу на понашање свих својих чланова делегације, а нарочито при путовању млађих категорија и да не допусте да се догоде било какве провокације са наше стране које би могле да проузрокују негативне последице.

"Сви морамо да настојимо и да се потрудимо да се догађаји ове врсте више никада не понове. Молимо све клубове, све актере и учеснике спортских манифестација, судије , делегате и спортске раднике да озбиљно схвате овај допис и да на најбољи начин представљају Републику Србију у иностранству", навео је председник ВСС, Виктор Јеленић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вуцко

22.02.2019 11:17

За одлазак у Хрватску требају сигурносне мјере најмање као илегалцима у вријеме ндх. Страсно!

ОДГОВОРИТЕ