Preporuka VSS-a: Kad igrate u Hrvatskoj...

Predsednik VSS, Viktor Jelenić, skrenuo je pažnju članovima saveza na neophodne mere bezbednosti.

Ostali sportovi 21.02.2019 | 11:45
Preporuka VSS-a: Kad igrate u Hrvatskoj...
Posle napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i svega što se događalo na tamošnjoj rivi, Vaterpolo savez Srbije (VSS) podigao je stepen opreza i u sredu poslao konkretne smernice svim svojim članovima.

U dopisu predsednika VSS, Viktora Jelenića, srpski klubovi, sudije i delegati upozoreni su na mere bezbednosti koje moraju da sprovedu kada dočekuju rivale iz regiona, a posebno kada idu na gostovanja u Hrvatskoj.

S tim u vezi, nakon analize trenutne situacije, prvi čovek VSS objavio je saopštenje i naglasio članovima: "Ovim povodom želimo da vam skrenemo pažnju na neke bitne pojedinosti mera bezbednosti", navedeno je na početku saopštenja.

Taksativno, VSS nabrojao je ove smernice:

- Želimo da podsetimo sve klubove, prilikom odigravanja međunarodnih utakmica u našoj zemlji i gostovanja stranih klubova, da su dužni da prijave događaj Ministarstvu unutrašnjih poslova i angažuju licenciranu agenciju za obezbeđenje u skladu sa zakonom, sa povećanim merama bezbednosti".

- Na povećane mere bezbednosti se mora obratiti pažnja i prilikom odlaska naših klubova u inostranstvu, te se događaj mora prijaviti Ministarstvu inostranih poslova i Ministarstvu omladine i sporta, u vidu popunjavanja Obrasca prijave međunarodnog sportskog događaja.

- Takođe, ono što želimo da istaknemo i da skrenemo pažnju svim klubovima i njihovim stručnim štabovima, posebno trenerima, da prilikom gostovanja u inostranstvu, pre svega Republici Hrvatskoj, obrate pažnju na ponašanje svih svojih članova delegacije, a naročito pri putovanju mlađih kategorija i da ne dopuste da se dogode bilo kakve provokacije sa naše strane koje bi mogle da prouzrokuju negativne posledice.

"Svi moramo da nastojimo i da se potrudimo da se događaji ove vrste više nikada ne ponove. Molimo sve klubove, sve aktere i učesnike sportskih manifestacija, sudije , delegate i sportske radnike da ozbiljno shvate ovaj dopis i da na najbolji način predstavljaju Republiku Srbiju u inostranstvu", naveo je predsednik VSS, Viktor Jelenić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vucko

22.02.2019 12:17

Za odlazak u Hrvatsku trebaju sigurnosne mjere najmanje kao ilegalcima u vrijeme ndh. Strasno!

ODGOVORITE