Лилови драгуљи за пројекат „Барцелона дел Футуро“!

Један посао би се посебно издвојио. . .

Фудбал 23.02.2019 | 22:30
Лилови драгуљи за пројекат „Барцелона дел Футуро“!
Барселонин грандиозни план да инвестира озбиљне суме новца у склапање бомбастичног тима за будућност готово сваког месеца добије ново поглавље. У њему се, поред многих талентованих момака, налази и име Луке Јовића, које је такође подебљано и подвучено у тефтерима Реала, Челсија и Бајерна, а у мору оних што се доводе у везу с каталонским гигантом појавила су се нова два играча - Никола Пепе и Рафаел Леао. 

Двојица младих и изузетно талентованих офанзиваца творци су овосезонског вртоглавог успона клуба који је прошле сезоне за бод избегао елиминацију у нижи ранг, због чега су дуже време на радару неколико европских великана. У овом случају посебно је занимљив Никола Пепе. Деснокрилни нападач из Обале Слоноваче игра бруталну другу сезону у редовима Дога и тренутно је на коти од 17 голова и 11 асистенција у свим такмичењима. Права је турбо машина, а са лоптом одлично зна да барата. С обзиром да воли игру кратких додавања и лопти у простор, савршено би се уклопио у Барселонин систем игре и то на позицији која је готово дефицитарна када нема Лионела Месија. Бразилац Малком тек повремено добија шансу и ако се не буде поправио до краја сезоне лако би могао да се нађе на списку за одстрел, а уместо њега да ускочи. Пепе има 23 године и страшну леву ногу, а за Лил је везан до јуна 2022. године. 

Два детаља су интересантна... Прва је информација магазина Франс Фудбал да је Барселона са Лилом постигла договор да буде обавештена о свим понудама које би у наредним месецима долазиле за Пепеа, а како се шушка да га гледају скаути Бајерна, Манчестер јунајтеда и Арсенала, на стадиону Камп Ноу имају зашто и да брину. Бајерн и даље тражи наследникаАрјена Робена на десном боку, а иако је Калум Хадсон Одои прва и највећа жеља, Пепе као нешто старији и искуснији играч од Челсијевог бисера добија озбиљну пажњу. Манчестер јунајтед ужасну муку мучи на том десном боку, где би Пепе могао да одради савршен посао екипу са својом брзином и прегледом игре. Арсенал је у ери Арсена Венгера важио за клуб који обожава младе играче из Француске, тамошњег првенства или француског говорног подручја, али се последњих година ипак упустио у трку са богатијима од себе и почео да троши донедавно незамисливе суме новца за прилике тима из Северног Лондона. 

Други детаљ о којем се доста прича јесте и изјава тренера Лила и творца невероватног успона Лила Кристофа Галтијеа. Он је, наиме, недавно изјавио да Пепе под хитно мора да заигра за неки клуб у Лиги шампиона, да је сазрео као играч и већ сада спреман да прави разлику на терену, а чак је запалио машту јавности када је поручио да га види у клубу чији су дресови црвене боје. То су, без сумње, Бајерн и Јунајтед.

Пепе је у Лил стигао из Анжеа лета 2017. године за 10.000.000 евра и то пошто је одбио позиве Лиона, Шалкеа и Севиље. Данас се његова вредност процењује на преко 35.000.000 евра, а до краја сезоне могла би да буде још већа. 

Рафаел Леао је такође Барселонина мета. Португалски центарфор, који се такође сналази и на левом боку, налази се у врло повољном моменту у каријери, пошто је на претходних осам утакмица постигао шест погодака. Он је млађи од Пепеа, има само 19 година и уговор до јуна 2023. гдоине. Он је у Лил стигао из Спортинга летос без обештећења, што значи да би Лил има профит од 100 одсто, ма каква понуда стигла. А после великог напретка у последње време, она би могла да достигне и цифру од 20.000.000 евра. Барселонине намере су озбиљне и наводно клуб је спреман да и за њега направи сличан договор с Лилом, као што је то био случај са Пепеом. Међутим, док би Барселона Пепеа јурила већ за следеће лето, за младог Португалца имала би другачији план. Односно, да га откупи и остави у Лилу још једну сезону на каљење. 

Барселонина веза у овим пословима је тренутни генерални директор Лила Марк Ингла, иначе својевремено потпредседник каталонског тима. Ингла је и данас у сталним контаткима са челницима Управног одбора Барселоне и јасно је да би Барселона зато могла да има велику предност у односу на конкуренцију.

Никола Пепе би могао да буде страшно појачање за Барселону и већ сада је јасно да ће се око његовог потписа водити озбиљни ратови наредног лета. Само, видећемо ко ће га на крају узети...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар