Lilovi dragulji za projekat „Barcelona del Futuro“!

Jedan posao bi se posebno izdvojio. . .

Fudbal 23.02.2019 | 22:30
Lilovi dragulji za projekat „Barcelona del Futuro“!
Barselonin grandiozni plan da investira ozbiljne sume novca u sklapanje bombastičnog tima za budućnost gotovo svakog meseca dobije novo poglavlje. U njemu se, pored mnogih talentovanih momaka, nalazi i ime Luke Jovića, koje je takođe podebljano i podvučeno u tefterima Reala, Čelsija i Bajerna, a u moru onih što se dovode u vezu s katalonskim gigantom pojavila su se nova dva igrača - Nikola Pepe i Rafael Leao. 

Dvojica mladih i izuzetno talentovanih ofanzivaca tvorci su ovosezonskog vrtoglavog uspona kluba koji je prošle sezone za bod izbegao eliminaciju u niži rang, zbog čega su duže vreme na radaru nekoliko evropskih velikana. U ovom slučaju posebno je zanimljiv Nikola Pepe. Desnokrilni napadač iz Obale Slonovače igra brutalnu drugu sezonu u redovima Doga i trenutno je na koti od 17 golova i 11 asistencija u svim takmičenjima. Prava je turbo mašina, a sa loptom odlično zna da barata. S obzirom da voli igru kratkih dodavanja i lopti u prostor, savršeno bi se uklopio u Barselonin sistem igre i to na poziciji koja je gotovo deficitarna kada nema Lionela Mesija. Brazilac Malkom tek povremeno dobija šansu i ako se ne bude popravio do kraja sezone lako bi mogao da se nađe na spisku za odstrel, a umesto njega da uskoči. Pepe ima 23 godine i strašnu levu nogu, a za Lil je vezan do juna 2022. godine. 

Dva detalja su interesantna... Prva je informacija magazina Frans Fudbal da je Barselona sa Lilom postigla dogovor da bude obaveštena o svim ponudama koje bi u narednim mesecima dolazile za Pepea, a kako se šuška da ga gledaju skauti Bajerna, Mančester junajteda i Arsenala, na stadionu Kamp Nou imaju zašto i da brinu. Bajern i dalje traži naslednikaArjena Robena na desnom boku, a iako je Kalum Hadson Odoi prva i najveća želja, Pepe kao nešto stariji i iskusniji igrač od Čelsijevog bisera dobija ozbiljnu pažnju. Mančester junajted užasnu muku muči na tom desnom boku, gde bi Pepe mogao da odradi savršen posao ekipu sa svojom brzinom i pregledom igre. Arsenal je u eri Arsena Vengera važio za klub koji obožava mlade igrače iz Francuske, tamošnjeg prvenstva ili francuskog govornog područja, ali se poslednjih godina ipak upustio u trku sa bogatijima od sebe i počeo da troši donedavno nezamislive sume novca za prilike tima iz Severnog Londona. 

Drugi detalj o kojem se dosta priča jeste i izjava trenera Lila i tvorca neverovatnog uspona Lila Kristofa Galtijea. On je, naime, nedavno izjavio da Pepe pod hitno mora da zaigra za neki klub u Ligi šampiona, da je sazreo kao igrač i već sada spreman da pravi razliku na terenu, a čak je zapalio maštu javnosti kada je poručio da ga vidi u klubu čiji su dresovi crvene boje. To su, bez sumnje, Bajern i Junajted.

Pepe je u Lil stigao iz Anžea leta 2017. godine za 10.000.000 evra i to pošto je odbio pozive Liona, Šalkea i Sevilje. Danas se njegova vrednost procenjuje na preko 35.000.000 evra, a do kraja sezone mogla bi da bude još veća. 

Rafael Leao je takođe Barselonina meta. Portugalski centarfor, koji se takođe snalazi i na levom boku, nalazi se u vrlo povoljnom momentu u karijeri, pošto je na prethodnih osam utakmica postigao šest pogodaka. On je mlađi od Pepea, ima samo 19 godina i ugovor do juna 2023. gdoine. On je u Lil stigao iz Sportinga letos bez obeštećenja, što znači da bi Lil ima profit od 100 odsto, ma kakva ponuda stigla. A posle velikog napretka u poslednje vreme, ona bi mogla da dostigne i cifru od 20.000.000 evra. Barselonine namere su ozbiljne i navodno klub je spreman da i za njega napravi sličan dogovor s Lilom, kao što je to bio slučaj sa Pepeom. Međutim, dok bi Barselona Pepea jurila već za sledeće leto, za mladog Portugalca imala bi drugačiji plan. Odnosno, da ga otkupi i ostavi u Lilu još jednu sezonu na kaljenje. 

Barselonina veza u ovim poslovima je trenutni generalni direktor Lila Mark Ingla, inače svojevremeno potpredsednik katalonskog tima. Ingla je i danas u stalnim kontatkima sa čelnicima Upravnog odbora Barselone i jasno je da bi Barselona zato mogla da ima veliku prednost u odnosu na konkurenciju.

Nikola Pepe bi mogao da bude strašno pojačanje za Barselonu i već sada je jasno da će se oko njegovog potpisa voditi ozbiljni ratovi narednog leta. Samo, videćemo ko će ga na kraju uzeti...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar