Појаснио тезу разграничења

Предсједник Србије и Влада воде државну политику, а о договору с Приштином, ако до њега дође, коначно ће се изјаснити највиши државни органи и грађани Србије, рекао је министар иностраних послова Србије Ивица Дачић.

Србија 20.02.2019 | 16:06
Појаснио тезу разграничења
Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић прецизирао је данас да је разграничење једна од идеја за рјешавање косовског питања, да предсједник Србије и Влада воде државну политику, а да ће се о договору с Приштином, ако до њега дође, свакако коначно изјаснити највиши државни органи и грађани Србије.

То је, у суштини, одговор министра Дачића на новинарска питања поводом његове јучерашње изјаве да је разграничење званичан приједлог Србије, мада је том приликом напоменуо да има још идеја око којих мозе бити постигнут компромис.

На питање ко је донио одлуку да је разграничење званичан приједлог, пошто скупштина није одлучивала о томе, Дачић је узвратио питањем:

- Да ли је Зоран Ðинђић излазио пред парламент када је износио такав приједлог?

- Предсједник Србије и предсједница Владе воде државну политику и наравно да ће се изјаснити највиши државни органи и народ Србије ако се дође до неког договора - објаснио је Дачић.

Указао је да се ради о једној од идеја које постоје, да није званичан предлог, нити га је неко у име Србије послао, већ је само поменут на састанцима.

- Наш први предлог је да Косово буде покрајина у Србији, а други да правимо неке компромисе - нагласио је он.

- И Дејтонски споразум није био у сагласности са Уставом Босне и Херцеговине. Сви који сада ''љубе'' Дејтонски споразум, тврдили су некада да је Слободан Милошевић, због њега, био издајник, све док муслиманске снаге нису дошле пред Бањалуку - рекао је Дачић.

Поновио је став Београда да дијалога са Приштином неће бити док се не укину таксе.

Рекао је да неке земље Европе подстичу Рамуша Харадинаја да не укида таксе јер им не одговара постизање споразума, јер неће промјену граница Косова.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

АР

20.02.2019 15:21

Давно се десило разграницење Косово заврсена прица Ајмо напред

ОДГОВОРИТЕ
Name

20.02.2019 16:03

То би ти зелео само се надај

Name

Ратко

20.02.2019 16:11

Ако се десило засто нас зовуда о томе разговарамо, ако су самостални засто тразе да их признамо, ако су их неки признали засто онда неки повлаце признање, ако мисле да су признати од толиког броја дрзава засто се не запитају колико је то процентуално људског рода??? И јос много питања. Ниста није ресено, а сиптари би најбоље профитирали кад би се приблизили србима.

Name

предлог

20.02.2019 15:33

А да ли би Србија у евентуалним преговорима пристала да Косово добије статус као РС у БиХ? Ја мислим да ДА, не само то, чак би им дали и још већу аутономију него што има РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

20.02.2019 15:51

Превелики је процент албанског становниства на Косову... то боље дрзати на пристојном растојању док се несто у свијету не промијени у насу корист... а с обзиром на то колико на Косову има корупције и сиромаства...Србија ако се уздигне економски сигурно це се промијенити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

20.02.2019 16:11

Да је све већ готово шиптарска парадржава би већ била члан УН-а али није. Времена се мијењају и свијет више није униполаран као у вријеме бомбардовања Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приче из рова

20.02.2019 16:46

Јесте Дачићу , дошли су пред Бања Луку кад су прије тога твоје комуњаре издале Книн, водили сте специјалну рат против свог народа да би реализирали договор са Фрањом, и да би Шизофреник ишао у Дејтон на потпис 50.50, јер да нисте издали војно онда би Шизофренија морао да преда 20 % територије коју смо имали. док је твојих и тебе таквог, јадна нам мајка наша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц

20.02.2019 17:58

свака цаст на коментару досада нај бољи коментар.

Name

Давиди

20.02.2019 17:13

Ништа Дачић није појаснио. Баш као и Вучић, о питању Косова колиши као киша око Крагујевца.Највјероватније ни они сами не знају шта подразумијевају под разграничењем или можда и знају, али се плаше да то кажу народу.Крајње је вријеме да то питање преломе и скину огромни терет са плећа српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муки

20.02.2019 17:20

дабогда ти кроз куцу исло разграницење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.02.2019 20:48

Пјевач забављач у слободно вријеме политичар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разграницење, најбоље рјесење

21.02.2019 11:49

Мислим да је резграницење до сад најбољи предлог. Ми имамо такво стање на терену да је узалудно вјеровати да це се Американци повуци из Бонстила, а тиме и повуци признање Косова. Неце то урадити ни друге велике силе. Велики дио "патриотских снага" у Србији дјелује само емоционално и вербално када је ријец о Косову. То је СПЦ, неке десне партије и неке друге опозиционе партије. Када испитујете мњење у Србији онда народ вецински лапидарно казе "Косово је Србија". А, када те исте питате "јесте ли спремни да поднесете некакав терет" у вези Косова, онда добијете вецински одговор "да нису спремни". С тга мислим да је резграницење једини најбољи нацин да се тај проблем за навијек ријеси.

ОДГОВОРИТЕ