Убрзати процес интеграција у ЕУ

Предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић изјавио је данас на састанку са представницима ЕУ да је БиХ опредијељена за убрзање процеса европских интеграција.

Босна и Херцеговина 20.02.2019 | 14:17
Убрзати процес интеграција у ЕУ
Звиздић је генералног директора Дирекције Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Кристијана Данијелсона и извршног директора за Европу и централну Азију у Европској служби за спољне послове Томаса Мајера Хартинга упознао са економском и политичком ситуацијом у БиХ и степеном реализације зацртаних циљева на путу ка ЕУ. 

Он је навео да је у оквиру процеса припреме одговора на додатна питања Европске комисије у поступку припреме мишљења о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ преостала још задња фаза процедуре и да очекује да ће одговори до краја идуће седмице бити достављени Европској комисији.

– У потпуности смо посвећени европским интеграцијама. На листи наших приоритета је питање безбједности. То је основа за политички, друштвени и економски напредак и чињеница је да су и европске и НАТО интеграције базиране на владавини права и на поштивању закона –  рекао је Звиздић током састанка.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

007

20.02.2019 13:27

ЕУ да ,Нато не не не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кунтакинте

20.02.2019 14:41

Не треба нама ЕУ. Ми смо јос у Африци, далеко од Еуропе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посавски гониц

20.02.2019 15:26

па исељавамо се масовно у ЕУ

ОДГОВОРИТЕ