Ubrzati proces integracija u EU

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić izjavio je danas na sastanku sa predstavnicima EU da je BiH opredijeljena za ubrzanje procesa evropskih integracija.

Bosna i Hercegovina 20.02.2019 | 14:17
Ubrzati proces integracija u EU
Zvizdić je generalnog direktora Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijana Danijelsona i izvršnog direktora za Evropu i centralnu Aziju u Evropskoj službi za spoljne poslove Tomasa Majera Hartinga upoznao sa ekonomskom i političkom situacijom u BiH i stepenom realizacije zacrtanih ciljeva na putu ka EU. 

On je naveo da je u okviru procesa pripreme odgovora na dodatna pitanja Evropske komisije u postupku pripreme mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU preostala još zadnja faza procedure i da očekuje da će odgovori do kraja iduće sedmice biti dostavljeni Evropskoj komisiji.

– U potpunosti smo posvećeni evropskim integracijama. Na listi naših prioriteta je pitanje bezbjednosti. To je osnova za politički, društveni i ekonomski napredak i činjenica je da su i evropske i NATO integracije bazirane na vladavini prava i na poštivanju zakona –  rekao je Zvizdić tokom sastanka.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

007

20.02.2019 14:27

EU da ,Nato ne ne ne.

ODGOVORITE
Name

Kuntakinte

20.02.2019 15:41

Ne treba nama EU. Mi smo jos u Africi, daleko od Europe.

ODGOVORITE
Name

posavski gonic

20.02.2019 16:26

pa iseljavamo se masovno u EU

ODGOVORITE