ЛЕ: Севиља вс Лацио - вријеме је за откривање свих адута!

Један гол раздваја два тима, улог је велики.

Фудбал 20.02.2019 | 14:30
ЛЕ: Севиља вс Лацио - вријеме је за откривање свих адута!
Још само 90 минута остало је у једном од најјачих сусрета прве рунде нокаут фазе Лиге Европе. Севиљу и реми дели од пласмана у наредну фазу такмичења којима је у Нервиону годинама нешто попут фетиша, док Лацио јури прилику да окрене 0:1 из првог меча и испише историју.

Дерби шеснаестине финала Лиге Европе долази у лошем моменту по оба клуба. Селекција Пабла Маћинапоказује знаке слабости и дисбаланса из недеље у недељу, што у и око клуба доноси одређену дозу страха. Севиља је уочи овог меча доживела дебакл на гостовању Виљареалу (0:3) који на све начине покушава да избегне сценарио елиминације из Примере. Управо је та утакмица била јаку сенку на оно што је Севиља урадила само три дана раније на Олимпику, што је уједно и позив на опрез. Резултат из Рима јесте добар, али можда и недовољно ако се узме све што смо имали прилике да видимо у првом сусрету.

Према садашњим најавама Маћин ће на гол вероватно ставити Чеха Вацлика, док ће испред њега бити најјача расположива дефанзивна поставка у овом тренутку. Меркадо, Кјер и Гомез би требало да буду носиоци тог бедема, пошто су Карико и Њањон повређени, док Вебер носи санкције још из времена док је играо за Ајакс.

Стратегу андалузијског клуба можда највећи проблем представља суспензију мозга тима Евера Банеге. После нимало пријатних 0:3 на Мадригалу, Маћин ће покушати да нађе боље решење како да попуни велику празнину у везном реду. Четворка Меса, Сарабија, Васкез и Амаду бориће се за три позиције у срцу везе, а највероватније је да ће последњи испасти из комбинације, иако би могао да покрије место „сидраша“. Ескудеро и Навас ће заиграти по боковима, док ће напад извесно бити резервисан за тандем Бен Једер – Силва, пошто се Нолито неће враћати још сигурно бар два месеца.

Потенцијално изненађење могао би да буде Алеиш Видал. Он ради са екипом, али се не очекује да буде у тиму пошто није играо у последњих пет утакмица.

Што се Лација тиче, Симоне Инзаги ће покушати да превазиђе све недаће и повреде како би направио велики подвиг. У тим се враћа Пароло, иако није 100 одсто спреман, док ће се Сергеј Милинковић Савић преселити на клупу пошто и даље трага за добром формом. С њим ће утакмицу са стране почети и Кореа и Леива док ће рођенданџија Ћиро Имобиле, који данас прославља 29. рођендан, у повратку на свој терен вероватно стиснути зубе како би заиграо од првог минута и покушао да исправи резултат из Рима. Његов опоравак је ишао добро, радио је претходних дана са екипом, а друштво у нападу правиће му Каиседо.

Ни Лацио није имао добру припрему за ову утакмицу. Доживео је пораз на гостовању Ђенови, што Инзагижели да обрише позитивним резултатом у Севиљи.

Истина, неће бити нимало лако, јер се не прети тек тако петоструком освајачу Лиге Европе.

СЕВИЉА – ЛАЦИО, 18.00

Стадион: Рамон Санчез Пизхуан, Севиља;
Капацитет: 43.883;
Судија: Ентони Тејлор (Енглеска).

ПОТЕНЦИЈАЛНИ САСТАВИ

СЕВИЉА (3-5-2): Вацлик – Меркадо, Кјер, Гомез – Навас, Сарабија, Меса, Васкез, Ескудеро – Бен Једер, Силва.

ЛАЦИО (3-5-2): Стракоша – Патрик, Аћерби, Раду – Марушић, Ромуло, Бадељ, Пароло, Лулић – Каиседо, Имобиле.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар