LE: Sevilja vs Lacio - vrijeme je za otkrivanje svih aduta!

Jedan gol razdvaja dva tima, ulog je veliki.

Fudbal 20.02.2019 | 14:30
LE: Sevilja vs Lacio - vrijeme je za otkrivanje svih aduta!
Još samo 90 minuta ostalo je u jednom od najjačih susreta prve runde nokaut faze Lige Evrope. Sevilju i remi deli od plasmana u narednu fazu takmičenja kojima je u Nervionu godinama nešto poput fetiša, dok Lacio juri priliku da okrene 0:1 iz prvog meča i ispiše istoriju.

Derbi šesnaestine finala Lige Evrope dolazi u lošem momentu po oba kluba. Selekcija Pabla Maćinapokazuje znake slabosti i disbalansa iz nedelje u nedelju, što u i oko kluba donosi određenu dozu straha. Sevilja je uoči ovog meča doživela debakl na gostovanju Viljarealu (0:3) koji na sve načine pokušava da izbegne scenario eliminacije iz Primere. Upravo je ta utakmica bila jaku senku na ono što je Sevilja uradila samo tri dana ranije na Olimpiku, što je ujedno i poziv na oprez. Rezultat iz Rima jeste dobar, ali možda i nedovoljno ako se uzme sve što smo imali prilike da vidimo u prvom susretu.

Prema sadašnjim najavama Maćin će na gol verovatno staviti Čeha Vaclika, dok će ispred njega biti najjača raspoloživa defanzivna postavka u ovom trenutku. Merkado, Kjer i Gomez bi trebalo da budu nosioci tog bedema, pošto su Kariko i Njanjon povređeni, dok Veber nosi sankcije još iz vremena dok je igrao za Ajaks.

Strategu andaluzijskog kluba možda najveći problem predstavlja suspenziju mozga tima Evera Banege. Posle nimalo prijatnih 0:3 na Madrigalu, Maćin će pokušati da nađe bolje rešenje kako da popuni veliku prazninu u veznom redu. Četvorka Mesa, Sarabija, Vaskez i Amadu boriće se za tri pozicije u srcu veze, a najverovatnije je da će poslednji ispasti iz kombinacije, iako bi mogao da pokrije mesto „sidraša“. Eskudero i Navas će zaigrati po bokovima, dok će napad izvesno biti rezervisan za tandem Ben Jeder – Silva, pošto se Nolito neće vraćati još sigurno bar dva meseca.

Potencijalno iznenađenje mogao bi da bude Aleiš Vidal. On radi sa ekipom, ali se ne očekuje da bude u timu pošto nije igrao u poslednjih pet utakmica.

Što se Lacija tiče, Simone Inzagi će pokušati da prevaziđe sve nedaće i povrede kako bi napravio veliki podvig. U tim se vraća Parolo, iako nije 100 odsto spreman, dok će se Sergej Milinković Savić preseliti na klupu pošto i dalje traga za dobrom formom. S njim će utakmicu sa strane početi i Korea i Leiva dok će rođendandžija Ćiro Imobile, koji danas proslavlja 29. rođendan, u povratku na svoj teren verovatno stisnuti zube kako bi zaigrao od prvog minuta i pokušao da ispravi rezultat iz Rima. Njegov oporavak je išao dobro, radio je prethodnih dana sa ekipom, a društvo u napadu praviće mu Kaisedo.

Ni Lacio nije imao dobru pripremu za ovu utakmicu. Doživeo je poraz na gostovanju Đenovi, što Inzagiželi da obriše pozitivnim rezultatom u Sevilji.

Istina, neće biti nimalo lako, jer se ne preti tek tako petostrukom osvajaču Lige Evrope.

SEVILJA – LACIO, 18.00

Stadion: Ramon Sančez Pizhuan, Sevilja;
Kapacitet: 43.883;
Sudija: Entoni Tejlor (Engleska).

POTENCIJALNI SASTAVI

SEVILJA (3-5-2): Vaclik – Merkado, Kjer, Gomez – Navas, Sarabija, Mesa, Vaskez, Eskudero – Ben Jeder, Silva.

LACIO (3-5-2): Strakoša – Patrik, Aćerbi, Radu – Marušić, Romulo, Badelj, Parolo, Lulić – Kaisedo, Imobile.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar