Луис Суарез и 24 часа таме!

Уругвајац ни на шеснаестом гостовању у Лиги шампиона није постигао гол!

Фудбал 20.02.2019 | 19:45
Луис Суарез и 24 часа таме!
Ако неко тражи разлоге Барселонине суше у Лиону, вероватно ће многи прстом упрти ка Луису Суарезу. Није он, јасно је, баш главни кривац што Барса није успела да стигне до мреже Антонија Лопеса, али Суарез је многе подсетио на агонију која поприма готово нестварне оквире.

Уругвајац је, веровали или не, пошао на гостовање с мокрим барутом у шеснаестој утакмици Лиге шампиона! Тачније, Суарез је пун један дан илити 24 часа без постигнутог гола када Барселона игра изван своја четири зида стадиона Камп Ноу!

Суарезова голгетерска агонија на гостовањима почела је сада већ давне 2015. године, на гостовање БАТЕ Борисову. Од тада наређале су се још утакмице против Арсенала, Атлетико Мадрида, Борусије Менхенгладбах, Селтика, Манчестер Ситија, Пари Сен Жермена, Јувентуса, затим лисабонског Спортинга, Олимпијакоса, опет Јувентуса, Челсија, Роме, Тотенхема, Интера и синоћ Лиона у којима Суарез не зна како да нађе пут до мреже.

Да цела прича буде још бизарнија, Уругвајац је на мечевима одиграним код куће у истом периоду значајно бољег учинка. У Примери има 56 голова на 78 утакмица, у Купу краља две рецке на осам мечева, у Суперкупу гол на три сусрета, док у Лиги шампиона има тек шест погодака у двадесет и два одиграна меча.

Лион је, иначе, треће гостовање ове сезоне у којем Суарез не зна како да постигне гол. Преостале две утакмице доиграо је против Тотенхема у Лондону и Интера у Милану. Генерално, то изгледа овако – три меча у сезони 2015/16 и по пет у сезонама 2016/17 и 2017/18. Укупно 16 сусрета елитног такмичења.

Срећом по Барселону, игра се и тај реванш у Каталонији, где Суарез обично покаже потпуно другачије лице. Резултат можда није најповољнији, али Уругвајац има шансу да се искупи за “грехе” које је починио изван своје куће...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар