Luis Suarez i 24 časa tame!

Urugvajac ni na šesnaestom gostovanju u Ligi šampiona nije postigao gol!

Fudbal 20.02.2019 | 19:45
Luis Suarez i 24 časa tame!
Ako neko traži razloge Barselonine suše u Lionu, verovatno će mnogi prstom uprti ka Luisu Suarezu. Nije on, jasno je, baš glavni krivac što Barsa nije uspela da stigne do mreže Antonija Lopesa, ali Suarez je mnoge podsetio na agoniju koja poprima gotovo nestvarne okvire.

Urugvajac je, verovali ili ne, pošao na gostovanje s mokrim barutom u šesnaestoj utakmici Lige šampiona! Tačnije, Suarez je pun jedan dan iliti 24 časa bez postignutog gola kada Barselona igra izvan svoja četiri zida stadiona Kamp Nou!

Suarezova golgeterska agonija na gostovanjima počela je sada već davne 2015. godine, na gostovanje BATE Borisovu. Od tada naređale su se još utakmice protiv Arsenala, Atletiko Madrida, Borusije Menhengladbah, Seltika, Mančester Sitija, Pari Sen Žermena, Juventusa, zatim lisabonskog Sportinga, Olimpijakosa, opet Juventusa, Čelsija, Rome, Totenhema, Intera i sinoć Liona u kojima Suarez ne zna kako da nađe put do mreže.

Da cela priča bude još bizarnija, Urugvajac je na mečevima odigranim kod kuće u istom periodu značajno boljeg učinka. U Primeri ima 56 golova na 78 utakmica, u Kupu kralja dve recke na osam mečeva, u Superkupu gol na tri susreta, dok u Ligi šampiona ima tek šest pogodaka u dvadeset i dva odigrana meča.

Lion je, inače, treće gostovanje ove sezone u kojem Suarez ne zna kako da postigne gol. Preostale dve utakmice doigrao je protiv Totenhema u Londonu i Intera u Milanu. Generalno, to izgleda ovako – tri meča u sezoni 2015/16 i po pet u sezonama 2016/17 i 2017/18. Ukupno 16 susreta elitnog takmičenja.

Srećom po Barselonu, igra se i taj revanš u Kataloniji, gde Suarez obično pokaže potpuno drugačije lice. Rezultat možda nije najpovoljniji, ali Urugvajac ima šansu da se iskupi za “grehe” koje je počinio izvan svoje kuće...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar