ЛШ - најава: Неко мора да пати, кад ударе битанге на барабе!

Атлетико против Јувентуса у сигурно најчвршћем од свих парова осмине финала.

Фудбал 20.02.2019 | 15:00
ЛШ - најава: Неко мора да пати, кад ударе битанге на барабе!
Судар који су многи прижељкивали. Никоме међу осам најбољих у Европи нису баш неопходне две екипе чувеније по томе што разарају противничку игру, него што креирају своју. Истина, Јувентус је са КристијаномРоналдом помало одмакао од такве филозофије, али и даље то није тим који умире у лепоти игре колико у сазнању да је посао добро обављен. Само што Атлетико није клуб који ће заћутати кад га Стара дама ошамари. Чолове барабе ће узвратити. И једни и други су већ видели – и на свој начин дорадии - све могуће трикове.

Такође, и једни и други у меч улазе осокољени првенственим победама без примљеног гола, а Јорганџије и тиме што би за среду требало да буде спреман и Коке, због повреде није играо тачно месец дана, док се Дијего Коста дефинитивно вратио на терен против Раја у прошлом колу Примере. 

Што се тиче Јувентуса, у Италији се шушкало да би Макс Алегри, који је и сам рекао да је гол у Мадриду кључна ствар за успех његове екипе (Јорганџије су на последњих осам европских утакмица код куће примиле само један), могао да Паула Дибалу избаци из стартних 11, а да на десно крило помери бека Жоаа Кансела. Ипак, на конференцији за новинаре уочи меча Макс Алегри је отклонио дилему потврдивши да ће Дибала бити у тиму. Даглас Коста није успео да се опорави, а све у Јувентусу је изненадила дијагмоза о аритмији Самија Кедире због које ни он није у Мадриду.

Има и Дијего Симеоне своје проблеме, Лукас Ернандез је ван строја, а ни Дијего Коста није спреман за свих 90 минута,па се очекује да ће Атлетикову навалу против Јувентуса предводити некадашњи становник Торина Алваро Мората чија је каријера већ неко време у паду, па ни за ово кратко време у Мадриду није никога убедио да је шпиц из категорије врхунских. Добра вест за Чоле је та што се Коке вратио у ротацију, само треба видети да ли Симеоне сматра да је за њега прерано после паузе од тачно месец дана. На конференцији за новинаре уочи меча шеф је рекао да је избор Коке или Тома Лемар? Није међутим искључено да ће обојица на терен од првог минута.

Било ко да је преко пута, не би му било свеједно. И утисак је да су и у Мадриду и у Торину мишљења да нису могли да прођу много горе на жребу. Две екипе које су умеле да помрсе рачуне и највећима (и једни и други су, само примера ради, последњих сезона избацивали Барселону), две екипе које умеју да ударе, да исисају из ривала и последњу кап крви.

За оне који верују традицији, Атлетико не зна за пораз у последњих девет судара са италијанским клубовима, последњих пет у Мадриду је решио у своју корист. Али зато добро зна ко је Кристијано Роналдо који је у 31 судару са Атлетиком постигао чак 22 гола.

Само довођење Роналда јасно говори и о Јувентусовој намери да се после два изгубљена финала ратосиља епитета “лузерског клуба“ што звучи помало нелогично кад имамо у виду да се Стара дама шета до трофеја у Италији, али чињеница је да и њу, као и Атлетико уосталом, све више прати глас да је голем клуб, али ипак недовољно велик да би ишао до самог краја. Фалила је мегазвезда. Можда баш Роналдо.

Са друге стране, финале се ове године игра на истом овом Ванда Метрополитано стадиону и није случајно што се Атлетико отворио као никада пре како би Антоана Гризмана задржао у Мадриду са уговором од 20.000.000 годишње и приде амбициозним куповинама Томе Лемара, Родрига, Сантјага Аријаса, па и Желсона Мартинса и Николе Калинића мада се они нису снашли у Мадриду.

Ванда Метрополитано дакле није само Атлетиков дом. То је мајски сан и Јорганџија и Бјанконера. И ма колико се и једни и други – а и не само они, већ и сви други који претендују на сам врх Европе, попут Пари Сен Жермена и Манчестер Ситија – упињали да објасне јавности како им “ушати“ пехар није опсесија, већ само један од циљева видеће се већ по првом дуелу, ма шта видети, чуће се, да то баш и није истина.

Нису они овде само да би били виђени. 

АТЛЕТИКО МАДРИД – ЈУВЕНТУС

Стадион: Ванда Метрополитани
Капацитет: 68.000
Судија: Феликс Цвајер (Немачка)

Атлетико (4-4-2): Облак - Аријас, Хименез, Годин, Филипе Луис - Саул, Коке, Родри, Лемар – Мората, Гризман

Јувентус (4-3-3):  Шћенсни – Де Шиљо, Бонучи, Кјелини, Алекс Сандро – Бетанкур, Пјанић, Матуиди – Дибала, Манџукић, Роналдо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар