LŠ - najava: Neko mora da pati, kad udare bitange na barabe!

Atletiko protiv Juventusa u sigurno najčvršćem od svih parova osmine finala.

Fudbal 20.02.2019 | 15:00
LŠ - najava: Neko mora da pati, kad udare bitange na barabe!
Sudar koji su mnogi priželjkivali. Nikome među osam najboljih u Evropi nisu baš neophodne dve ekipe čuvenije po tome što razaraju protivničku igru, nego što kreiraju svoju. Istina, Juventus je sa KristijanomRonaldom pomalo odmakao od takve filozofije, ali i dalje to nije tim koji umire u lepoti igre koliko u saznanju da je posao dobro obavljen. Samo što Atletiko nije klub koji će zaćutati kad ga Stara dama ošamari. Čolove barabe će uzvratiti. I jedni i drugi su već videli – i na svoj način doradii - sve moguće trikove.

Takođe, i jedni i drugi u meč ulaze osokoljeni prvenstvenim pobedama bez primljenog gola, a Jorgandžije i time što bi za sredu trebalo da bude spreman i Koke, zbog povrede nije igrao tačno mesec dana, dok se Dijego Kosta definitivno vratio na teren protiv Raja u prošlom kolu Primere. 

Što se tiče Juventusa, u Italiji se šuškalo da bi Maks Alegri, koji je i sam rekao da je gol u Madridu ključna stvar za uspeh njegove ekipe (Jorgandžije su na poslednjih osam evropskih utakmica kod kuće primile samo jedan), mogao da Paula Dibalu izbaci iz startnih 11, a da na desno krilo pomeri beka Žoaa Kansela. Ipak, na konferenciji za novinare uoči meča Maks Alegri je otklonio dilemu potvrdivši da će Dibala biti u timu. Daglas Kosta nije uspeo da se oporavi, a sve u Juventusu je iznenadila dijagmoza o aritmiji Samija Kedire zbog koje ni on nije u Madridu.

Ima i Dijego Simeone svoje probleme, Lukas Ernandez je van stroja, a ni Dijego Kosta nije spreman za svih 90 minuta,pa se očekuje da će Atletikovu navalu protiv Juventusa predvoditi nekadašnji stanovnik Torina Alvaro Morata čija je karijera već neko vreme u padu, pa ni za ovo kratko vreme u Madridu nije nikoga ubedio da je špic iz kategorije vrhunskih. Dobra vest za Čole je ta što se Koke vratio u rotaciju, samo treba videti da li Simeone smatra da je za njega prerano posle pauze od tačno mesec dana. Na konferenciji za novinare uoči meča šef je rekao da je izbor Koke ili Toma Lemar? Nije međutim isključeno da će obojica na teren od prvog minuta.

Bilo ko da je preko puta, ne bi mu bilo svejedno. I utisak je da su i u Madridu i u Torinu mišljenja da nisu mogli da prođu mnogo gore na žrebu. Dve ekipe koje su umele da pomrse račune i najvećima (i jedni i drugi su, samo primera radi, poslednjih sezona izbacivali Barselonu), dve ekipe koje umeju da udare, da isisaju iz rivala i poslednju kap krvi.

Za one koji veruju tradiciji, Atletiko ne zna za poraz u poslednjih devet sudara sa italijanskim klubovima, poslednjih pet u Madridu je rešio u svoju korist. Ali zato dobro zna ko je Kristijano Ronaldo koji je u 31 sudaru sa Atletikom postigao čak 22 gola.

Samo dovođenje Ronalda jasno govori i o Juventusovoj nameri da se posle dva izgubljena finala ratosilja epiteta “luzerskog kluba“ što zvuči pomalo nelogično kad imamo u vidu da se Stara dama šeta do trofeja u Italiji, ali činjenica je da i nju, kao i Atletiko uostalom, sve više prati glas da je golem klub, ali ipak nedovoljno velik da bi išao do samog kraja. Falila je megazvezda. Možda baš Ronaldo.

Sa druge strane, finale se ove godine igra na istom ovom Vanda Metropolitano stadionu i nije slučajno što se Atletiko otvorio kao nikada pre kako bi Antoana Grizmana zadržao u Madridu sa ugovorom od 20.000.000 godišnje i pride ambicioznim kupovinama Tome Lemara, Rodriga, Santjaga Arijasa, pa i Želsona Martinsa i Nikole Kalinića mada se oni nisu snašli u Madridu.

Vanda Metropolitano dakle nije samo Atletikov dom. To je majski san i Jorgandžija i Bjankonera. I ma koliko se i jedni i drugi – a i ne samo oni, već i svi drugi koji pretenduju na sam vrh Evrope, poput Pari Sen Žermena i Mančester Sitija – upinjali da objasne javnosti kako im “ušati“ pehar nije opsesija, već samo jedan od ciljeva videće se već po prvom duelu, ma šta videti, čuće se, da to baš i nije istina.

Nisu oni ovde samo da bi bili viđeni. 

ATLETIKO MADRID – JUVENTUS

Stadion: Vanda Metropolitani
Kapacitet: 68.000
Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka)

Atletiko (4-4-2): Oblak - Arijas, Himenez, Godin, Filipe Luis - Saul, Koke, Rodri, Lemar – Morata, Grizman

Juventus (4-3-3):  Šćensni – De Šiljo, Bonuči, Kjelini, Aleks Sandro – Betankur, Pjanić, Matuidi – Dibala, Mandžukić, Ronaldo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar