Петар Поповић тренер Андрее Петковић!

Бивши тренер Крајиновића и Даниловићеве пронашао нови ангажман.  Андреа Петковић, немачка тенисерка балканског порекла, добила је појачање у стручном штабу за наставак сезоне.

Тенис 23.02.2019 | 10:30
Петар Поповић тренер Андрее Петковић!
Као тренер Петковићеве, поново ће бити српски стручњак Петар Поповић, који је са Андреом остварио огромне успехе 2011. године пласманом у најбољих десет тенисерки света.

Поповић је, у међувремену, радио са Ивом Карловићем, Филипом Крајиновићем и, најскорије, Олгом Даниловић. Са Даниловићевом није имао превише успеха и до прекида сарадње је дошло после само неколико месеци, а сада се вратио у бокс Петковићеве. 

Како наводи француски Екип, Поповић ће помагати Андреи на турнирима у Европи, док ће за њене походе на тлу Сједињених Америчких Држава бити одговоран још један бивши српски тенисер, Душан Вемић. 

Вемић је као тенисер био 146. у синглу и 31. у дублу, а из професионалног играња тог спорта се повукао 2011. године. Након тога он се опробао у тренерским "водама" и био део Андреиног тима са Поповићем, када је Немица била девета на свету. 

У међувремену, Душан је радио са селекцијом Србије и дуго био члан тима Новака Ђоковића, да би једно време радио и са најбољим дубл тимом свих времена Бобом и Мајком Брајаном. 

Тридесетједногодишња Петковићева је тренутно 66. тенисерка планете.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар