Petar Popović trener Andree Petković!

Bivši trener Krajinovića i Danilovićeve pronašao novi angažman.  Andrea Petković, nemačka teniserka balkanskog porekla, dobila je pojačanje u stručnom štabu za nastavak sezone.

Tenis 23.02.2019 | 10:30
Petar Popović trener Andree Petković!
Kao trener Petkovićeve, ponovo će biti srpski stručnjak Petar Popović, koji je sa Andreom ostvario ogromne uspehe 2011. godine plasmanom u najboljih deset teniserki sveta.

Popović je, u međuvremenu, radio sa Ivom Karlovićem, Filipom Krajinovićem i, najskorije, Olgom Danilović. Sa Danilovićevom nije imao previše uspeha i do prekida saradnje je došlo posle samo nekoliko meseci, a sada se vratio u boks Petkovićeve. 

Kako navodi francuski Ekip, Popović će pomagati Andrei na turnirima u Evropi, dok će za njene pohode na tlu Sjedinjenih Američkih Država biti odgovoran još jedan bivši srpski teniser, Dušan Vemić. 

Vemić je kao teniser bio 146. u singlu i 31. u dublu, a iz profesionalnog igranja tog sporta se povukao 2011. godine. Nakon toga on se oprobao u trenerskim "vodama" i bio deo Andreinog tima sa Popovićem, kada je Nemica bila deveta na svetu. 

U međuvremenu, Dušan je radio sa selekcijom Srbije i dugo bio član tima Novaka Đokovića, da bi jedno vreme radio i sa najboljim dubl timom svih vremena Bobom i Majkom Brajanom. 

Tridesetjednogodišnja Petkovićeva je trenutno 66. teniserka planete.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar