Навијачи уједињени: Похлепа клубова нема граница!

Навијачи фудбалера Ливерпула и Бајерн Минхена оставили су ривалство по страни како би заједно упутили протест због превисоких цена карата.  Похлепа не познаје границе – 20 евра плафон за улазницу! За Енфилд је коштала чак 48 евра!

Фудбал 20.02.2019 | 17:15
Навијачи уједињени: Похлепа клубова нема граница!
Навијачи Бајерна су током меча Лиге шампиона са Ливерпулом на Енфилду открили барјак на којем су истакли речи критике на рачун челника Ливерпула, али и Бајерна, због превисоких цена.

"Карта за госте Ливерпула 48 фунти, а Бајерна 55 евра. Похлема нема граница", написано је. 

Навијачи "редса" су аплаудирали гостујућим присталицама и подржали њихову акцију. 

Ливерпулови навијачи су током 2016. године напустили стадион у 77. минуту током меча против Сандерленда због превеликог скока цена, а исте године Премијер лига је објавила како ће улазнице за гостовања моћи максимално да коштају 30 фунти, после све учесталијих протеста. 

Ипак, Лига шампиона то правило не поштује, а за меч осмине финала тог такмичења навијачи ове две екипе морали су да издвоје по око 50 евра како би бодрили своју екипу у Минхену то јест Ливерпулу.

Сурова реалност: фудбал је бизнис и највећи клубови нису удружења грађана која обитавају у породичној амосфери, већ компаније које мељу зарад циљева. Ови немачки су ту још и најхуманији, и даље навијаче виде као основу свега, али њихови навијачи никако да се помире са правцем у којем се креће овај свет, па су присталице Бајерна и на Енфилду имале свој перформанс, не први пут.

“Похлепа не познаје границе, 20 је доста”, писало је на пароли Бајернових навијача  уз напомену да су улазнице за гостујуће навијаче у Ливерпулу коштале 48 евра.

Додајте ту путне трошкове, па и смештај… Није мало чак ни за Немца. Иначе, Ливерпулови навијачи ће за реванш морати да плате карту од 55 евра, па није ни чудо што су и они аплаудирали колегама из Минхена на исказаном ставу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар