Navijači ujedinjeni: Pohlepa klubova nema granica!

Navijači fudbalera Liverpula i Bajern Minhena ostavili su rivalstvo po strani kako bi zajedno uputili protest zbog previsokih cena karata.  Pohlepa ne poznaje granice – 20 evra plafon za ulaznicu! Za Enfild je koštala čak 48 evra!

Fudbal 20.02.2019 | 17:15
Navijači ujedinjeni: Pohlepa klubova nema granica!
Navijači Bajerna su tokom meča Lige šampiona sa Liverpulom na Enfildu otkrili barjak na kojem su istakli reči kritike na račun čelnika Liverpula, ali i Bajerna, zbog previsokih cena.

"Karta za goste Liverpula 48 funti, a Bajerna 55 evra. Pohlema nema granica", napisano je. 

Navijači "redsa" su aplaudirali gostujućim pristalicama i podržali njihovu akciju. 

Liverpulovi navijači su tokom 2016. godine napustili stadion u 77. minutu tokom meča protiv Sanderlenda zbog prevelikog skoka cena, a iste godine Premijer liga je objavila kako će ulaznice za gostovanja moći maksimalno da koštaju 30 funti, posle sve učestalijih protesta. 

Ipak, Liga šampiona to pravilo ne poštuje, a za meč osmine finala tog takmičenja navijači ove dve ekipe morali su da izdvoje po oko 50 evra kako bi bodrili svoju ekipu u Minhenu to jest Liverpulu.

Surova realnost: fudbal je biznis i najveći klubovi nisu udruženja građana koja obitavaju u porodičnoj amosferi, već kompanije koje melju zarad ciljeva. Ovi nemački su tu još i najhumaniji, i dalje navijače vide kao osnovu svega, ali njihovi navijači nikako da se pomire sa pravcem u kojem se kreće ovaj svet, pa su pristalice Bajerna i na Enfildu imale svoj performans, ne prvi put.

“Pohlepa ne poznaje granice, 20 je dosta”, pisalo je na paroli Bajernovih navijača  uz napomenu da su ulaznice za gostujuće navijače u Liverpulu koštale 48 evra.

Dodajte tu putne troškove, pa i smeštaj… Nije malo čak ni za Nemca. Inače, Liverpulovi navijači će za revanš morati da plate kartu od 55 evra, pa nije ni čudo što su i oni aplaudirali kolegama iz Minhena na iskazanom stavu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar