Ракитић и Интер - почело је! Спремно 35.000.000!

Барса тражи 45. 000. 000 евра, кључ је у бонусима. . . ! У клубу верују да би могли да нађу договор са Барселоном на око 40. 000. 000 евра, што се у овом тренутку сматра премијом.

Фудбал 25.02.2019 | 11:45
Ракитић и Интер - почело је! Спремно 35.000.000!
Све гласније приче о томе да је каријера Ивана Ракитића све даље од Барселоне распламсала је спекулације о могућем трансферу у Интер и како се приближава време летњег прелазног рока све је изгледније да ћемо добити још једну шпанско-италијанску сапуницу с хрватским фудбалером у главној улози.

Милански дневник Газета дело Спорт, иначе пословично добро упознат са дешавањима у Милану и Интеру, данас је изашао с насловницом после које више нема дилеме о томе да ли је Ракитић тражен у Ломбардији или не. Истиче се да је дистанца никад мања између два клуба, што је прва и огромна полазна тачка целе приче, а не крије се да само детаљи практично деле две стране од споразума. 

Вође комплетног пројекта су директори Бепе Марота и Пјеро Аузилио, уз амин првог човека клуба Стивена Жанга. Идеја је да се већ на лето ангажују асови који у својим венама имају крв лидера, али и играчи који одмах могу да праве разлику. После договора са Дијегом Годином, следећи је Иван Ракитић.

У клубу верују да би могли да нађу договор са Барселоном на око 40.000.000 евра, што се у овом тренутку сматра премијом.

Интер је за овај посао спремио око 35.000.000 евра, док свита првог човека Ђосеп Марије Бартомеуа засад тражи 45.000.000 евра. Кључни фактор преговора требало би да буду бонуси, којих ће засигурно бити.

Ракитић тренутно има уговор са Барселоном до јуна 2021. године, уз годишњу плату од 5.500.000 евра. Интер је спреман да му понуди бар трогодишњи уговор и готово идентичну плату. Хрват је, наводно, већ изабрао Интер јер му се свиђа идеја да заигра у тиму из Милана, а Марота и Аузилио само чекају тренутак када ће се челницима Барселоне договорити званични датум првог састанка на тему Ракитићевог трансфера. 

Подсетимо, светски вицешампион са Хрватском летос је у последњим данима августа одбио да пређе у Пари Сен Жермен за суму од 90.000.000 евра, на наговор тренера Ернеста Валвердеа. Тада се очекивало да ће Ракитић каријеру завршити у Барселони, али после озваничења сарадње са Френкијем де Јонгом ствари су се драстично промениле. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар