Rakitić i Inter - počelo je! Spremno 35.000.000!

Barsa traži 45. 000. 000 evra, ključ je u bonusima. . . ! U klubu veruju da bi mogli da nađu dogovor sa Barselonom na oko 40. 000. 000 evra, što se u ovom trenutku smatra premijom.

Fudbal 25.02.2019 | 11:45
Rakitić i Inter - počelo je! Spremno 35.000.000!
Sve glasnije priče o tome da je karijera Ivana Rakitića sve dalje od Barselone rasplamsala je spekulacije o mogućem transferu u Inter i kako se približava vreme letnjeg prelaznog roka sve je izglednije da ćemo dobiti još jednu špansko-italijansku sapunicu s hrvatskim fudbalerom u glavnoj ulozi.

Milanski dnevnik Gazeta delo Sport, inače poslovično dobro upoznat sa dešavanjima u Milanu i Interu, danas je izašao s naslovnicom posle koje više nema dileme o tome da li je Rakitić tražen u Lombardiji ili ne. Ističe se da je distanca nikad manja između dva kluba, što je prva i ogromna polazna tačka cele priče, a ne krije se da samo detalji praktično dele dve strane od sporazuma. 

Vođe kompletnog projekta su direktori Bepe Marota i Pjero Auzilio, uz amin prvog čoveka kluba Stivena Žanga. Ideja je da se već na leto angažuju asovi koji u svojim venama imaju krv lidera, ali i igrači koji odmah mogu da prave razliku. Posle dogovora sa Dijegom Godinom, sledeći je Ivan Rakitić.

U klubu veruju da bi mogli da nađu dogovor sa Barselonom na oko 40.000.000 evra, što se u ovom trenutku smatra premijom.

Inter je za ovaj posao spremio oko 35.000.000 evra, dok svita prvog čoveka Đosep Marije Bartomeua zasad traži 45.000.000 evra. Ključni faktor pregovora trebalo bi da budu bonusi, kojih će zasigurno biti.

Rakitić trenutno ima ugovor sa Barselonom do juna 2021. godine, uz godišnju platu od 5.500.000 evra. Inter je spreman da mu ponudi bar trogodišnji ugovor i gotovo identičnu platu. Hrvat je, navodno, već izabrao Inter jer mu se sviđa ideja da zaigra u timu iz Milana, a Marota i Auzilio samo čekaju trenutak kada će se čelnicima Barselone dogovoriti zvanični datum prvog sastanka na temu Rakitićevog transfera. 

Podsetimo, svetski vicešampion sa Hrvatskom letos je u poslednjim danima avgusta odbio da pređe u Pari Sen Žermen za sumu od 90.000.000 evra, na nagovor trenera Ernesta Valverdea. Tada se očekivalo da će Rakitić karijeru završiti u Barseloni, ali posle ozvaničenja saradnje sa Frenkijem de Jongom stvari su se drastično promenile. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar