Пике: Причао сам са Ђоковићем - и даље се надам!

Шпански фудбалер, Ђерар Пике, причао је о односу са најбољим тенисером света, Новаком Ђоковићем, као и о новом Дејвис купу.

Тенис 27.02.2019 | 16:30
Пике: Причао сам са Ђоковићем - и даље се надам!
Пике и његова група Космос основали су, уз помоћ челних тениских људи, реорганизовали Дејвис куп, чији деби је ове сезоне.

Пике је причао о односу са Ђоковиће, председником Савеза тенисера и играчем који још увек није потврдио да ће се наћи у Мадриду, на завршници Дејвис купа на коју се Србија пласирала победом над Узбекистаном.

"Све зависи од њега. Упознали смо се у Лондону 2016, а последњи пут кад смо се срели било је током Завршног мастерса у новембру. Као председник Савеза играча морао сам да се суочим са њим. Рекао сам му да АТП и ИТФ морају да сарађују како би створили велике турнире као што би Дејвис куп требало да буде. Постоји још времена и надам се да ће играти", рекао је Пике у интервјуу за шпанску Марку. 

Шпански штопер упоредио је тенис са фудбалом, својим, барем још увек, примарним спортом. 

"То су два комплексна спорта. Тенис има АТП и ИТФ, а фудбал има УЕФА, ФИФА, Фудбалске савезе... Моје мишљење је да у тенису играчи имају више права и гласа у борби за неке ствари. Али, дистракције и интереси постоје у оба спорта", казао је Пике. 

Пике, један од главних људи Космос групе, додао да је "изненађен добрим одзивом који је добио за 'његов' нови Дејвис куп". 

"Изненадило ме је то на који начин је овај пројекат прихваћен од стране навијача и инвеститора. Једва чекам новембар како би могао да ујединим навијаче у Мадриду. То неће бити само тенис, већ цео спортски фестивал. Поред гледања мечева моћи ћете да уживате у разним активностима у Мадриду захваљујући раду Тениског савеза Шпаније, града Мадрида и осталих", јасан је Пике.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар